Hava Durumu

Eski CEO'ya dolandırıcılık suçlaması

Alman otomotiv devi Volkswagen'in eski CEO'su Martin Winterkorn, 2015 yılındaki emisyon skandalındaki rolü nedeniyle organize dolandırıcılıkla yargılanacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski CEO'ya dolandırıcılık suçlaması

Firmanın genel merkezine yakın olan Almanya Braunschweig şehrindeki mahkeme, Winterkorn ve o dönemdeki yöneticilere suçlamayı bir üst boyuta taşıyarak organize ticari dolandırıcılığa çevirdi. Firmanın sahte yazılım sayesinde geçmiş yıllarda daha az vergi ödediğinin anlaşılması nedeniyle yöneticilerin vergi kaçakçılığı suçuyla da yargılanacağı belirtildi.

Winterkorn yanında o dönemdeki diğer yöneticiler de emisyon usulsüzlüğüne göz yumdukları için suçlanıyor. Volkswagen'in hileli emisyon yazılımını kullandığı, 2015 yılında ABD'de ortaya çıkarıldı. Bu yazılım sayesinde dizel araçların emisyon değeri olduğundan daha az gösterilerek daha az vergi ödendi. Bu tarihten beri bu skandalın Volkswagen'e faturası 35 milyar doları buldu.

İddiaları reddetti

Martin Winterkorn'un avukatı, müvekkilinin suçlamayı reddettiğini belirterek, "Müvekkilim hakkındaki suçlamaların kapsamı kısıtlı ve geçmişteki özel bir örneğe dayanıyor" dedi. Volkswagen ise herkesin cezası ispatlanana kadar suçsuz sayıldığını söyledi. Otomotiv firması aynı zamanda geçmişteki emisyon skandalıyla ilgili olabilecek her türlü süreci, sistemi değiştirerek, sıkı önlemler aldığını da vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.