Hava Durumu

Eski mezunlar hatıralarını kitapta toplandı

Bursa'nın en köklü eğitim kurumlarından Necatibey Meslek Lisesi'nin mezunları hatıralarını kitapta topladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2012 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski mezunlar hatıralarını kitapta toplandı

Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi'nce bastırılan Bursa Necatibey Meslek Lisesi kitabının tanıtımı İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kitapta eski mezunların hatıraları, okulun tarihçesi ve okulun faaliyetleri anlatılıyor. Kitap tanıtım toplatısına okulun idarecileriyle eski mezunları katıldı. Eski mezunlar öğrencilik yıllarını anlatırken duygulandı.

83 yıllık okulla ilgili güzel bir eser hazırladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kaybolmaması gereken belgeler bir araya gelindi. Bu çalışmalarımız fedakarlık ürünüdür. Okulumuz Bursa'daki her türlü faaliyete katılmıştır. Eğitim seviyesinin yükselmesine katkı koymuştur. Eski mezunlardan aldığımız bilgiler ve belgelerle ortaya güzel eser çıkarttık. Okula ve kültürümüze uygun eser ortaya çıktı. Sonraki baskılar için burada eksik gördüğünüz evrakları bize ulaştırın. Arkadaşlarımız daha sonraki baskılarda bunları değerlendirecek. Eksiklikler ortadan kaldırılmış olacak. Bursa kültür ve medeniyetleri yatağı. Bursa, kültür, medeniyet ve tarih başkentidir. Bursa'nın tarihini ortaya çıkaracak çalışmaları büyükşehir olarak sürdürüyoruz. Şehir kültürü ile faaliyetlere Bursa dünyada öncülük yapıyor. 2 yıl sonra bu çalışmalara UNESCO da dünya çapında başladı" dedi.

1929 yılında kurulan ve eski adı Bursa Necatibey Kız Enstitüsü olan okulun ilk mezunlarından İsmet Devletkuşu, öğrencilik yıllarını anlatırken duygulandı. 1938 mezunu Devletkuşu, okul ile ilgili hatıralarını davetlilerle paylaştı. Necatibey Meslek Lisesi kitabı Balibey Han'daki Bursa Kitapçısı'nda satılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.