Hava Durumu

Eski vekilin ailesine silahlı saldırıda yeni gelişme

Eski milletvekili Adnan Yıldız'ın eşi ve kızının öldürüldüğü İstanbul Bakırköy'deki silahlı gasp davasında mahkeme, 'Olay katliam niteliğinde' diyerek, iyi hal dahil hiçbir indirim uygulamadı. 4 sanıktan 3'üne 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet verildi, biri beraat etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 06:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 06:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski vekilin ailesine silahlı saldırıda yeni gelişme

Eski ANAP İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ile ailesi, 15 Nisan 2014'te Bakırköy'deki evlerinin önünde, gasp amacıyla iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Döviz bürosu sahibi olan ve evden çantasında yüklü miktarda parayla çıkan Adnan Yıldız'ın silahını çekmesiyle çıkan çatışmada, eşi Ferize (58) ve kızı Betül (35) hayatlarını kaybetti, oğlu Kamil (32) yaralandı. Saldırganlardan Mehmet Doğu Yeşilel (28) ölürken, diğer saldırgan Mehmet Beşir Artukoğlu yaralandı. Artukoğlu ile azmettirici oldukları iddiasıyla Murat Tuymaz, İhsan Şimşek ve Oktay Güneş tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kişi hakkında kasten öldürme, kasten öldürmeye ve nitelikli yağmaya teşebbüsten dava açtı.

BİRİ BERAAT ETTİ

Mahkeme, Murat Tuymaz'ın beraatına karar verdi. Mehmet Beşir Artukoğlu, Oktay Güneş ve İhsan Şimşek ise, kasten öldürme suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanıklar hakkında, nitelikli yağma suçuna teşebbüsten 10 yıl 6 ay, Adnan Yıldız'ı öldürmeye teşebbüs suçundan da 18'er yıl hapis cezasına hükmetti. Heyet, eylemin 'katliam' niteliğinde olduğu gerekçesiyle hiçbir cezada sanıklar lehine iyi hal indirimi uygulamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.