Hava Durumu

Eski vekiller hakim karşısında

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in Erzurum'da hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2013 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2013 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski vekiller hakim karşısında

Bugün Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve avukat Tuncer Aktaş katıldı. Mahkeme, CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ve eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in dinlenmesinin ardından ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme sonrası Erzurum Adliyesi önünde gazetecilere açıklamada bulunan Ahmet Ersin, “Gizli tanıklık müessesesi maalesef hukukumuzun kanayan bir yarası. Hukukumuzda maalesef tam bir gizli tanık terörü var. İpe sapa gelmez işsiz güçsüz insanlar gizli tanık olarak bir itibar sahibi oluyorlar. Üstelik de şimdi gizli tanıklık tam bir müessese haline geldi maaş ödeniyor. İşi gücü olmayan insanların kurtuluş yolu oldu bu gizli tanıklık. İddialar asılsız, uyduruk şeyler” dedi.

10-15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın başlattığı Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda asker ve MİT personelinin sanık sandalyesinde oturduğu davanın gizli tanığı Munzur'a rüşvet teklifinde bulundukları iddia edilen eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve eski CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında, TCK 314-2, 314-4,TCK 220/6 kapsamında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Silahlı Ergenekon terör örgütü üyesi olmamakla birlikte Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek, rüşvet vermek" suçlamasıyla 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.