Hava Durumu

Esrarengiz olay! Art arda ölüleri bulundu

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, bir süredir yaban domuzlarının avlak alanlarda ölü bulunması ile ilgili araştırma başlatıldığını ve alınan numunelerin incelendiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esrarengiz olay! Art arda ölüleri bulundu

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentin kuzeyindeki devlet avlaklarındaki yaban domuzu ölümlerinin duyarlı avcılar tarafından kendilerine iletildiği belirtilerek, şöyle denildi:
"Konu, Kırklareli Valiliği'miz ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'müz bilgisi dahilinde müdürlüğümüzce takip edilmekte olup, ölümlerin olası nedenlerinin araştırılması ve her türlü hayvana bulaşıcılık riskine karşı alınacak önlemlerin planlanabilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte çalışılmaktadır. Buna göre ölen yaban domuzlarından veteriner hekimlerce numune alınmış olup, numuneler inceleme aşamasındadır. Elde edilecek bulgular ve yapılacak değerlendirmeler ışığında, yaban hayatımızın korunması adına gerekli çalışmalar ilgili kurumlarca yürütülerek, kamuoyu bilgilendirilecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.