Hava Durumu

Ethem Sarısülük'ü vuran polisin şok savunması

Gezi parkı olaylarında Ethem Sarısülük'ü vurarak öldürdüğü iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan polis memuru A.Ş savcılık ifadesinde 'bileğime taş geldi, namlunun yönü değişmiş olabilir' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ethem Sarısülük'ü vuran polisin şok savunması

İŞTE O POLİSİN İFADESİ:

Görüntülerde Ethem Sarısülük’ü vurduğu görülen polis memuru Ahmet Ş. ifadesinde ateş ettiğini kabul etti ancak kendisini “Öleceğimi düşündüm. Kendimi korumak için ateş ettim” diye savundu. Ahmet Ş. Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Aydın’a verdiği ifadede şunları söyledi: “Göstericilere gereken müdahaleyi yapmak üzere amirlerim tarafından Güvenpark civarında görevlendirilmiştim. Müdahale devam ederken olayın çok kızıştığı bir noktada, göstericiler tarafından sıkıştırıldım. Burada 15-20 kişilik bir grup tarafından yoğun şekilde taş atışına maruz kaldım ve öleceğimi düşündüm. Ayağa kalkarak göstericinin bir tanesine tekme ile vurdum. Ancak grup üzerime doğru gelmeye devam edince kendimi korumak kastı ile silahımı çektim. Önce namluya mermi sürmedim. Fakat saldırı devam edince silahımın ağzına mermi verdim. Ve namlusunu yere doğru tuttum. Daha sonra namluyu omuz hizamın üzerine kaldırdım ve havaya doğru 3 el ateş ettim. O sırada yoğun şekilde taş atışına maruz kalmıştım. Aldığım darbeler stabilitemi bozmuş olabilir. Bileğime gelen taş nedeniyle namlunun pozisyonu değişip maktulün kafasına doğru yönelmiş olabilir.”

CUMA İMZA ATACAK

Adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılan polis memuru Ahmet Ş., cuma günü karakola gidip ilk imzasını atacak.

AİHM YOLU AÇILMIŞTIR

Karara tepki gösteren avukat Kazım Bayraktar "Yargının bu tutumu, siyasi iktidarın ve Başbakan'ın 'Polisi yedirtmeyiz' kararının yansımasıdır. Türkiye'de bu süreçle ilgili hiçbir yargı kurumundan adalet beklenmemelidir. Eğer bu olay aynı şekilde polis değil de sıradan vatandaş tarafından gerçekleştirilmiş olsaydı, şimdiye çoktan tutuklanmıştı. Polis açık bir biçimde bu kararla suç işlemeye teşvik edilmiştir. Bundan sonra yargı tarafından suç işleyen polislerin korunacağının garantisi olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin iç hukuku bu süreçte adil olmayacağını, etkin bir iç hukuk uygulaması olmayacağı kesin biçimde bu kararla birlikte ortaya çıkmıştır. Artık bizim için AİHM yolu açılmıştır."

Hakime ''adamsın'' tebriği!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde görev yapan Memur Suçları Soruşturması Bürosu Müdürü Zeki Ünalmaz, Ethem Sarısülük'ü vuran polis memurunu tutuksuz yargılanması gerektiği yönünde kararı veren hakimi, twett atarak kutladı.

Ethem Sarısülük ’ü öldürmekle suçlanan şüpheli memuru öğlen saatlerinde sürpriz bir şekilde ifade işlemi için savcılığa çağrıldı. Basın ve Ethem Sarısülük’ün ailesinin avukatlarında saklanarak yapılan ifade işleminin ardından, savcı şüpheli polis memurunu “Meşru Müdafaada Sınırın Aşılması Suretiyle Ölüme Neden Olma” suçundan tutuklama istemiyle Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Hakim Mustafa Aydın , şüpheli polis memurunun tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.