Hava Durumu

Ev alacaklar bu habere dikkat!

Darbe girişimi ile ekonominin sekteye uğramaması için Emlak Konut devreye girdi. Tüm konut projeleri Emlak Konut bünyesinde kurulacak çatı şirkette toplanacak. Konutlar düşük faiz ve uzun vade ile satılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ev alacaklar bu habere dikkat!
Önceki hafta yaşanan darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için Türkiye’nin ekonomideki en önemli ayaklarından birisi olan gayrimenkulde harekete geçildi. 

Emlak Konut, olası problemlere karşı eylem planlarını hazırladı ve düğmeye bastı. Edinilen bilgilelere göre öncelikle anlaşma yapılan şirketlerin tüm projeleri Emlak Konut güvencesi ile tek çatı altında toplanacak. Bir araya gelen projelerin satışı bu isim altında yapılacak. Güvenceyi Emlak Konut vereceği için şirketlere olan güvensizliğin önüne geçilecek. Sisteme dahil olan şirketlerin şantiyelerde işleri aksatmadan yürütmesi için de şirketlere nakit destek anlamına gelebilecek uygulamalar yapılacak. Örneğin hasılat paylaşımı yöntemi ile yapılan konutların satışında Emlak Konut’un aldığı pay zaman olarak ötelenecek. Böylece şirketler finansal olarak rahatlayacak ve projelerini kolaylıkla bitirebilecek.

FAİZ YÜZDE 0.7 VADE 10 YIL

Diğer yandan darbeye direnen vatandaşın artan faiz oranlarından etkilenmemesi için de önlemler alınıyor. Tek çatı altında toplanan projelerin satışında şu anda piyasada olmayan faiz oranları ve vadeler sunulacak. Kamu bankaları başta olmak üzere bankalarla bu konuda görüşüldüğü tahmin ediliyor. Çalışma tamamlandığında faiz oranlarının yüzde 0,7’ye çekilmesi vadelerin de 10 yıla uzatılması, böylece vatandaşa daha düşük taksitlerle ödeme imkânı sağlanması bekleniyor. Halen piyasada en ucuz kredi faizi aylık yüzde 1.12 düzeyinde bulunuyor. 

100 BİN LİRALIK KREDİ 34 BİN LİRA UCUZLUYOR

Örneğin 100 bin liralık bir kredinin aylık taksidi 1.519 lira yerine 1.234 lira olacak. Vatandaşlar ayda 285 lira 10 yıl boyunca da 34 bin 158 lira daha az faiz ödeyecek. Eğer bu finansal plan olmaz ise faiz oranının enflasyona endeksleneceği bir formül üzerinde çalışılıyor.

‘İŞÇİ ÇIKARMAYIN’ DENİLDİ

Elini taşın altına sokan Emlak Konut’un şirketlere sağladığı bu fayda karşılığında ‘İşçi çıkarmayın’ önerisi götürdüğü öğrenildi. Böylece istihdamın önemli bir ayağı olan inşaat sektöründe işsizlikte meydana gelebilecek olumsuz gelişmelere karşı önlem alınacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.