Hava Durumu

Ev ve iş yerlerinin çatıları havada uçtu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kuvvetli fırtına birçok şehirde ev ve iş yerinin çatısının uçmasına, elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Rüzgar bazı bölgelerde kum fırtınalarını aratmayan görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ev ve iş yerlerinin çatıları havada uçtu!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğle saatlerinde etikili olan fırtına, ev ve iş yerlerinin çatılarını uçurdu.

Fırtına nedeniyle uçan çatılar birçok aracın üzerine düşerken, elektrik tellerinin de kopmasına neden oldu. Toz bulutunun kapladığı ilçe merkezinde yolda yürüyen bir kişi, üzerine çatının düşmesi sonucu yaralandı.

Yaralanan vatandaş, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri fırtınanın uçurduğu çatıların kaldırılması için çalışma başlattı.

ERZURUM'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR HAYATI FELÇ ETTİ

Erzurum'da sabah saatlerinde başlayan ve hızı saatte 90 kilometreye kadar ulaşan rüzgar, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli rüzgar iş yeri ve binaların çatılarını uçurdu, ağaçları köklerinde sökerek yollara savurdu.


Erzurum'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan rüzgarın hızı yer yer 90 kilometreye kadar ulaştı. Yapımı devam eden inşaatlardan uçan inşaat malzemeleri araçlarda maddi hasar oluşturdu. Ağaçları kökünden söken rüzgar trafiği bazı bölgelerde durma noktasına getirdi. Kökünden sökülen ağaçları belediye ve itfaiye ekipleri keserek yolu tekrardan trafiğe açtı.
Şiddetli rüzgar elektrik ve internet hatlarında da arızalara yol açtı. Rüzgar bazı bölgelerde kum fırtınalarını aratmayan görüntülere sahne oldu.


Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirterek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması hususunda uyarıda bulundu.

EV VE İŞ YERLERİNİN ÇATILARI UÇTU, VATANDAŞ SOKAKLARI BOŞALTTI

Ağrı'da sabah erken saatlerde başlayan fırtına hayatı adeta felç etti. Fırtına nedeniyle evlerin ve iş yerlerinin çatıları uçarken, vatandaşlar büyük tehlike atlattı.


Ağrı il merkezinde etkili olan fırtına şehirde korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Binalardan düşen çatılar büyük tehlike oluştururken, vatandaşlar etkisini artıran fırtına nedeniyle cadde ve sokakları boşalttı.

Çok sayıda ev, okul, resmi kurum ve iş yerinin çatısı uçarken, birçok iş yerinin reklam tabelaları da düştü. Fırtına nedeniyle çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi ve onlarca ağaç kırıldı.

IĞDIR'DA ETKİLİ OLAN FIRTINA ŞEHİR MERKEZİNDE HAYATI FELÇ ETTİ


Sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli fırtına öğle saatlerine doğru şiddetini artırarak esnaf ve vatandaşları mağdur etti. Şiddetli fırtına, Iğdır merkez Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinin önündeki malzemeleri uçurarak esnafı mağdur ederken vatandaşların da yürümesine engel oldu.


Şiddetli fırtınadan dolayı mağdur olduklarını belirten Reşat Aksu isimli esnaf, "Bugün şiddetli fırtınadan dolayı biraz mağdur olduk. Mevsim olarak ilkbahara girdiğimiz için böyle fırtına çıkması normal" dedi.
Iğdır Belediyesine ait itfaiye ekipleri fırtınadan dolayı toz çıkmaması için yolladı suladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.