Hava Durumu

"Evden her çıktığınızda dişlerinizi fırçalamanız sizi virüsten koruyabilir"

Corona virüsle mücadelede gün geçmiyor ki yeni bir yöntem ortaya çıkmasın. Bristol Üniversitesi'nden araştırmalar, corona virüse karşı evden her çıktığınızda dişlerinizi fırçalamanız gerektiğini öne sürüyor. Bunun nedenini ise diş macununda bulunan antibakteriyel bileşenlerin el dezenfektanıyla aynı olması. Böylece diş macunu ağızdaki viral partikülleri temizliyor ve hastalığa yakalanmanızı önlüyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Evden her çıktığınızda dişlerinizi fırçalamanız sizi virüsten koruyabilir"

Bristol Üniversitesi'nde diş hekimliği profesörü olan Martin Addy, corona virüse karşı evden her çıktığımızda dişlerimizi fırçalamamız gerektiğini öne sürüyor. Profesör bu sayede corona virüsün ağızdan girip çoğalmasının önlenebileceğini düşünüyor.

Diş macunlarının içinde bulunan antibakteriyel bileşenlerin el dezenfektanıyla aynı olması, corona virüsün ağızdan bulaşmasını önleyebilir. Diş macunu bu özelliği ile ağızdaki viral yükü azaltabilir.

Corona virüs çoğunlukla yüzeylere temas ya da hapşırma şeklinde bulaşıyor. Uzmanlar ise virüsün sadece ağız yoluyla enfeksiyona neden olmadığını, vücuda burun ve gözlerden de girebildiğini söylüyor.

Diş fırçalamanın viral partikülleri ağızdan uzaklaştırdığı ve taşıyıcı kişinin bu sayede diğer insanlara virüsü bulaştırma olasılığının daha da düştüğü iddia ediliyor. Elbette bu durum taşıyıcı kişinin bir 'süper bulaştırıcı' olup olmamasına da bağlı.

Profesör Addy, hükümetin maske takmak ve el yıkamaya teşvik etmesi gibi diş fırçalamaya da teşvik etmesi gerektiğini söylüyor.

The Telegraph'a konuşan Profesör Addy, "Diş macununun ağızdaki antibakteriyel etkisi 3 ila 5 saat devam eder. Bu durum tükürükteki virüsleri veya ağza giren virüslerin neden olduğu enfeksiyonu azaltır. Özellikle egzersiz ve alışveriş için evden çıkacağınız zaman dişlerinizi fırçalamalısınız" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.