Hava Durumu

Eylem hazırlığındaki 11 PKK'lı yakalandı

Suriye'de Fırat'ın doğusundaki PKK unsurlarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı bahane ederek ülke genelinde toplumsal gerilimi tırmandırmak amacıyla İstanbul'da silah ve 'El Yapımı Patlayıcı'(EYP) ile saldırı hazırlığındaki 11 PKK'lı yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2019 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eylem hazırlığındaki 11 PKK'lı yakalandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından PKK'nın gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Haraketi(DGH) üyeleri ve örgütün silahlı yapılanması Sivil Savunma Birlikleri(YPS) üyelerinin silahlı, EYP'li, molotof kokteyli ve kundaklama eylemlerine hazırladıklarına yönelik bilgi aldı.

Örgüt üyelerinin kamu kurum ve kuruluşlarını hedef alacağı belirlenirken, başlatılan teknik ve fiziki takipte, örgüt üyelerinin kimlik ve adresleri belirlendi.

Örgüt üyelerinin Esenyurt ve Küçükçekmece'deki adresleri dün sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Operasyonda 11 PKK'lı yakalanırken, aramalarda ruhsatsız tabanca, örgütsel dokümanlar ve çok sayıda dijital malzeme ele geçti.

Gözaltına alınan örgüt üyeleri yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Örgütün yapmayı planladığı eylemlerle ülke genelinde toplumsal gerilimi tırmandırmayı hedeflediği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.