Hava Durumu

Ezgi Mola ilk kez itiraf etti: Doğuştan x bacaklıyım!

TRT 1'in sevilen dizisi Masumlar Apartmanı'nda psikolojik sorunlarla boğuşan Safiye karakterini canlandıran Ezgi Mola, katıldığı bir programda x bacak sendromunu ilk kez anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ezgi Mola ilk kez itiraf etti: Doğuştan x bacaklıyım!

Gerçek hayat hikayelerinden uyarlanan Masumlar Apartmanı dizisinde Derenoğlu ailesinin üyesi Safiye'yi canlandıran Ezgi Mola, yakın arkadaşı Enis Arıkan'ın Exxen'de yayınlanan şov programına katıldı.

Ezgi Mola, eğlenceli şov programında x bacak sendorumunu ilk kez anlattı. Mola, "Ben doğuştan x bacaklıyım. Bacaklarım düz inmiyor, aşağı doğru açılıyor. Buna x bacak sendromu diyorlar. Ve bu yüzden denizde sürekli deniz kızı ayağı yapardım" dedi.

Enis Arıkan ile Ezgi Mola'nın x bacak sendromu nedeniyle yaşadıkları izleyiciyi gülümsetti.

DOĞUM GÜNÜNÜ SEVGİLİSİYLE KUTLADI

Geçtiğimiz günlerde 38 yaşına giren Ezgi Mola, doğum gününü sevgilisi Mustafa Aksakallı'yla kutladı.

Sosyal medya hesabından doğum günü pastasıyla çekilen fotoğrafını paylaşan Mola, "Sevgi dolu, birbirimizi yargılamadığımız, ötekileştirmediğimiz , ayıplamadığımız, şiddetsiz, huzurlu bir yaş diliyorum kendime ve hepimize. Bana hep hissettirdiğiniz sevginiz için teşekkür ederim, her şey gönlümüzden geçtiği gibi olsun. Sağlıkla, aşkla, huzurla" notunu yazdı.

X BACAK NE DEMEK?

X bacaklar genellikle 2 yaşından sonra gelişerek yaklaşık 4 yaşına doğru artar. 8 yaşına geldiğinde bir daha değişmemek üzere erişkin yaştaki düzeyine iner.

6 yaşından sonra çocuklarda hala çarpık bacak veya x bacak da düzelme olmamışsa kesinlikle kontrol edilmelidir.

X bacak deformitesi, bacaklarda dizlerin birbirine yakın durduğunda ayaklarını açık şekilde aralı olması ile karekterize bir deformitedir. Bacakların içe kıvrık olması nedeni ile dizlerin birbirine değmesidir. X bacak hastalığı teşhisinde Doktor ayrıntılı bir fizik muayene ve röntgen ile teşhis yapmalıdır. Diz ve bacak filmeleri istenmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.