Hava Durumu

'Fabrikamızdaki eylemlere son verilmiştir'

Bursa'daki işçi eylemlerinin başladığı Renault'da, işçi temsilcileriyle yapılan çok sayıda görüşmenin ardından fabrika yönetiminden çarpıcı bir açıklama geldi. "Fabrikamızdaki eylemlere bugün itibariyle son verilmiştir" denilen açıklamada, "08.00-16.00 vardiyasında çalışanlarımız işbaşı yapacaktır" ifadeleri kullanıldı. Yönetimden bu açıklama gelmesine rağmen fabrika dışında işçilerin eylemi sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 00:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Fabrikamızdaki eylemlere son verilmiştir'
Bursa'daki işçi eylemlerinin devam ettiği Oyak Reno'da fabrika yönetiminden flaş bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada "Fabrikamızdaki eylemlere bugün itibariyle son verilmiştir" denilen açıklamada,"08.00-16.00 vardiyasında çalışanlarımız işbaşı yapacaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Yaşanan süreçten dolayı hiçbir çalışanın sözleşmesi feshedilmeyecektir. Oyak Renault tarafından işçiler aleyhine Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayetten vazgeçilecektir, 1 hafta içinde tüm çalışanlara net 1.000 TL avans ödemesi yapılacaktır. Çalışanlara asgari net 600 lira prim verilecektir. Banka maaş ödemeleri promosyonu olarak çalışanlara ortalama 480 TL prim ödemesi yapılacaktır" denildi.

Reno yönetiminin yaptığı bu açıklamaya rağmen fabrika önünde işçilerin bekleyişi sürüyor.

OyakK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem 12'inci gününe girdi. Fabrika dışında beklemeye devam eden işçiler kendi aralarında işe başlayıp başlamama kararı almak için sandık kurarak oy kullandılar.

İşe başlamak isteyenlerin 'Evet', istenilen taleplerin ödeninceye kadar çalışmak istemeyenlerin ise 'Hayır' şeklinde oy kullandığı mini seçime itirazlar oldu. Bazı işçiler ile işçi temsilcileri “Biz kopmak için mi bu direnişe başladık. Bu seçim nereden çıktı. Biz hakkımızı almak için buradayız, işe girmek için 'Evet' diyerek işe başlayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. 12 gündür 'ölmek var dönmek yok' diye bağırıyoruz. Üç dakikada kurulan seçim sandığına mahkum ediliyoruz" diye oylamaya itiraz etti. T

epkilerin artması üzerine oylama iptal edildi. İşçilerin fabrika önünde bekleyişleri devam ediyor.


İŞTE OYAK RENO'DAN YAPILAN AÇIKLAMA



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.