Hava Durumu

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'ten flaş karar! Taşınanın parasını kesecek

Gelen son dakika haberine göre Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, evden çalışma kararının ardından dikkat çeken bir karar daha aldı. Uzaktan çalışma süresince Facebook'un merkezi Silikon Vadisi'nden daha ucuz şehirlere taşınan personellerin maaşlarından kesinti yapılacak. İkametgahını bildirmeyen personel tespit edilirse ceza kesilecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'ten flaş karar! Taşınanın parasını kesecek

Uzaktan çalışma süresince Facebook'un merkezi Silikon Vadisi'nden yaşamanın daha ucuz olduğu yerlere taşınanların maaşlarından kesinti yapılacak. Taşındığını söylemeyen personelin Silikon Vadisi'nde olmadığı tespit edilirse ceza kesilecek.

Corona virüsünden dolayı pek çok şirket çalışanlarını eve gönderdi. Dünya devi firmaların büyük bir bölümü kısa süre içerisinde ofise dönmeyi düşünmüyor. Hatta Mastercard'tan dün yapılan açıklamada 'aşı bulunana kadar' ofise dönülmeyeceği ifade edildi.

DAHA UCUZ KENTE TAŞINANIN MAAŞINDAN KESİNTİ YAPACAK

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ise çalışanlarına seslendiği bir videoda çalışanların California, Silikon Vadisi dışında hayatın daha ucuz olduğu kentlere taşınmaları halinde maaşlarından kesinti yapılacağını söyledi.

CNBC'de yer alan habere göre; Zuckerberg Silikon Vadisi'nden taşındığını şirkete beyan etmeyen ve yaşamın daha ucuz olduğu kentlere giden çalışanlara yaptırımlar uygulanacağını ifade etti.

Zuckerberg, "Önümüzdeki 5 veya 10 yıl içerisinde şirketin yüzde 50'sinin evde çalışacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Facebook'un patronu aynı zamanda uzaktan işe alma koşullarını iyileştirmeye çalıştığını ve uzaktan iş mülakatları üzerine kafa yorduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.