Hava Durumu

Facebook'tan Zoom için yeni rakip platform geliyor!

Dev sosyal medya platformu Facebook, Zoom için rakip olmaya geliyor. Bildiğiniz gibi Corona virüsü sebebiyle birçok alışkanlık değişti. Bu değişen alışkanlıklar içinde çalışma rutinleri de giriyor. Facebook Messenger Rooms ile birlikte Zoom gibi video konferans uygulamalarına rakip olmak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2020 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2020 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook'tan Zoom için yeni rakip platform geliyor!

Facebook Messenger Rooms 50 kişilik konuşmalara izin verecek

Bunlarla birlikte hayatımıza çok kısa bir süre içinde video konferans uygulamaları girdi. Birçok kişi iş görüşmelerini bu uygulamalar üzerinden yaparken bazıları da arkadaşlarıyla konuşmalarını bu uygulamalar ile yapıyor. Söz konusu uygulamalar arasında sunduğu özgürlük alanın genişliği ile Zoom alıyor.

Zoom kullanıcıları görüntülü ve sesli konuşma noktasında gerçekten rahat bir kullanım sunuyor. Bu sebeple iki ay gibi kısa bir süre içinde inanılmaz bir şeklide kullanıcı sayısını artırdı.

Haliyle benzer hizmeti veren uygulamalar da kendilerini geliştirerek bu "kullanıcı patlamasından" yararlanmak istiyor. Yakın zaman önce WhatsApp'ın görüntülü konuşma kullanıcısını 4'ten 8'e çıkartacağını sizlerle paylaşmıştık.

İşte benzer bir hamle de Facebook tarafından geldi. Facebook Messenger Rooms adlı uygulamasıyla beraber Zoom'a önemli bir alternatif oluşturmayı hedefliyor. Grup video konferans görüşmelerine odaklanacak olan bu Facebook Messenger Rooms, iddialı geliyor.

Herhangi Facebook hesabına sahip olmayı gerektirmeyen uygulama, herkesin katılabileceği en fazla 50 kişilik gibi kalabalık görüşmelerin yapılacağı bir sohbet odası kıvamında. Söz konusu uygulamayı kullanan kişiler kullanıcıları tek tek davet etmek yerine Facebook hesaplarından arkadaşlarını ekleyebiliyor.

Messenger uygulamasından farklı olarak Facebook hesabına sahip olma şartı aranmayan uygulamanın, güvenlik testlerinden de geçtiği söyleniyor. Bunun dışında uygulamanın Zoom benzeri özellikleri de bulunuyor. Örneğin, düz arka planlardan sıkılanlara veya videosuna renkli filtreler eklemek isteyenler için 14 yeni kamera filtresi sunuyor. Bunun yanından Zoom'dan daha iyi bir özellik olarak, zaman sınırı olmayan sohbetler yapmanızı sağlıyor.

Biliyorsunuz Zoom üzerinden geriye sayan bir zamanlayıcı var ve sohbet eğer uzuyorsa ve zaman kalmadıysa yeni bir sohbet açmak zorunda kalıyorsunuz. Facebook bunun önüne geçmek için bu zamanlama olayını uygulamasına eklememiş. Facebook Messenger Rooms önümüzdeki haftalarda kullancıların beğenisine sunulacağı söyleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.