Hava Durumu

Facebook, Trump'ın hesabını 1.5 yıl kapalı tutacak!

ABD merkezli sosyal paylaşım platformu Facebook, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kapatılan Facebook ve Instagram hesaplarının 7 Ocak 2023'e kadar açılmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook, Trump'ın hesabını 1.5 yıl kapalı tutacak!

Şirketin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın "kamu güvenliği riskinin" azalması halinde sosyal medya hesaplarına ancak 7 Ocak 2023'ten sonra geri dönebileceği kaydedildi.

Açıklamada, Trump'ın hesaplarının söz konusu tarihten önce kamu güvenliği için risk oluşturup oluşturmayacağının tekrar ele alınacağına işaret edilerek, "Kamu güvenliği için hala ciddi bir risk olduğunu tespit edersek kısıtlamayı belirli bir süre daha uzatacağız ve bu risk azalana kadar yeniden değerlendirmeye devam edeceğiz." ifadeleri paylaşıldı.

ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre baskınının ertesi günü Facebook ve Instagram, Trump'ın hesaplarını "Asılsız şekilde 3 Kasım 2020 Başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı iddiasını yaydığı ve taraftarlarını şiddete teşvik ettiği" gerekçesiyle "süresiz olarak" kapatmıştı.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, "Başkan'ın bu dönemde hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Daha sonra Twitter, Snapchat ve YouTube da kalıcı olarak Trump'ın hesaplarını engelleme kararı almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.