Hava Durumu

Faciaya ramak kala

Bartın'ın Amasra ilçesinden kömür yüklü TIR yoldan çıkarak, 20 metrelik uçurumda asılı kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2013 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Faciaya ramak kala

Bartın'ın Amasra ilçesinden Karabük’e kömür taşıyan TIR Kaleşah mahallesinde bulunan dik rampayı çıkarken kayarak yoldan çıktı. TIR şans eseri 20 metrelik uçurumda asılı kaldı. Amasra Kömür İşletmeleri'nden yüklediği 25 ton kömürü Karabük’e götüren 78 BR 053 plakalı TIR Amasra ilçesi Kaleşah Mahallesi'nde yolun buzlu olması nedeniyle kayarak yoldan çıktı.

Rampa yukarı çıkan TIR’ın geri kaydığını fark eden araç sürücüsü yaklaşık 20 metrelik uçurumun kenarında aracını durdurmayı başardı. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri aracı kurtarmak için çalışma başlattı. Bartın'dan gelen vinç yardımıyla aracın kurtarılamayacağı anlaşılması üzerine Amasra'da faaliyet gösteren özel şirketlerden yardım istendi. Dört saat aracı kurtarmak için çalışıldı. Aracın sağ arka lastikleri boşlukta kaldığı için yan yatan TIR'ı kurtarmak için getirilen iş makineleri ve vinçte yetersiz kaldı.

İki şirketten getirilen iş makinelerinin operatörleri, “Araca gece müdahale edemeyiz. Araç çok hassas bir şekilde duruyor. Üzerinde 25 ton kömür var. Bizim iş makineleri ile müdahale etmemiz durumunda araç yuvarlanabilir" demeleri üzerine trafik ekipleri tarafından yol işaretlemeleri yapılarak kurtarma çalışmasına ara verildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.