Hava Durumu

Fatih Sultan Mehmet tablosu satıldı!

Fatih Sultan Mehmet'in özel koleksiyonda bulunan son portresi Londra'da açık artırmada alıcıların beğenisine sunuldu. İBB tarafından satın alınan tablonun özellikleri CNN TÜRK ekranlarında canlı yayında ele alındı. Osmanlı ve İslam Eserleri Uzmanı Mehmet Keskiner tablonun özelliklerini anlatırken Fatih Sultan Mehmet'in karşısındaki kişi ile ilgili bilgiler de verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2020 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fatih Sultan Mehmet tablosu satıldı!

Tablo 6.5 milyon TL'te alıcı buldu. Komisyon ve vergiyle birlikte 7.9 milyon TL'ye mal olan tabloyu İBB satın aldı.

FATİH SULTAN MEHMET TABLOSUNUN ÖZELLİKLERİ

Osmanlı ve İslam Eserleri Uzmanı Mehmet Keskiner CNN TÜRK ekranlarında yaptığı açıklamada "Bu tablo Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılmış 3 tablodan birisi. 1429-1507 Venedik'te yapılan tablo yağlı boya ahşap üzerine yapılmış. Sultan'ın karşısında genç bir ruhani lider görüyoruz. İlk başında bu kişinin Fatih Sultan Mehmet'in oğlu olabileceği düşünülmüştü ancak daha sonra öyle olmadığı ve ruhani bir lider olduğu öğrenildi. Bu tablonun Türkiye'ye geliyor olması tabi ki bizleri çok mutlu ediyor." ifadelerine yer verdi.

TABLOYU KİM YAPTI?

Keskiner tabloyu Bellini'nin atölyesindeki ressamlardan birinin yaptığını ifade ederken resimde imza olmaması nedeniyle kimin yaptığının da tam olarak belli olmadığının altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.