Hava Durumu

Fazıl Say 100 yıllık müzik tarihine ışık tutacak

Duayen piyanist ve besteci Fazıl Say, "Türk Bestecileri Eserleri" projesiyle Türk müzik tarihinin son 100 yıllık sürecini gözler önüne sermeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fazıl Say 100 yıllık müzik tarihine ışık tutacak

Adnan Saygun'dan çağdaş bestecilere kadar çok sayıda usta ismin çalışmalarına yer verilen projede, çağdaş, soyut, makamsal ve folklorik türlerde eserler bulunuyor.

Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 eserin yer aldığı "Türk Bestecileri Eserleri" kayıt projesini, 3 aylık yoğun bir çalışmanın ardından ortaya koyduğunu belirtti.

Say, projeyi dijital platformlar üzerinden bir sergi olarak da sanatseverlerle buluşturacağına işaret ederek, "Her şeyi sevmek her şeyi hemen anlamak gerekmiyor. Bu 100 küsur eserin arasında Türkiye'de 7'den 70'e herkesin çok seveceği, hatta popüler boyuta ulaşacağına inandığım, müzikler ve şarkılar da olacak. Bunları önümüzdeki haftalarda size sunacağım. Bu eserlerin çok çağdaş olanlarına yaklaşımda, video altı açıklamalar ile size biraz daha bilgi vermeyi de amaçlıyorum." ifadelerini kullandı.

Projede, öne çıkan eserler arasında 1970 yılında İlhan Usmanbaş tarafından bestelenen Ece Ayhan'ın 9 şiirden oluşan "Bakışsız bir Kedi Kara" eseri, bariton Atilla Gündoğdu'nun yorumuyla yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.