Hava Durumu

Fed sonrası piyasalarda ilk tepki! Altın, dolar, bitcoin...

Küresel piyasaların günlendir kilitlendiği karar açıklandı. Fed'in mesajları sonra piyasalar dalgalı bir seyir izlerken, gözler Türkiye saati ile 21.30'da yapılacak olan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fed sonrası piyasalarda ilk tepki! Altın, dolar, bitcoin...

ABD Merkez Bankası (Fed), kritik faiz kararını açıkladı. Banka beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0.00 - yüzde 0.25 aralığında tutarken; piyasaların merakla beklediği konu, varlık alımının azaltımı ile ilgili bir takvim verilip verilmeyeceğiydi. Fed Faiz Kararı sonrası yaptığı açıklamada "Aylık varlık alımlarını 120 milyar Dolar olarak devam ettirirken, varlık alımlarında azaltım yakın zamanda gerekli olabilir" denildi.ABD Merkez Bankası (Fed), kritik faiz kararını açıkladı. Banka beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0.00 - yüzde 0.25 aralığında tutarken; piyasaların merakla beklediği konu, varlık alımının azaltımı ile ilgili bir takvim verilip verilmeyeceğiydi. Fed faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada "Aylık varlık alımlarını 120 milyar Dolar olarak devam ettirirken, varlık alımlarında azaltım yakın zamanda gerekli olabilir" denildi.

Açıklamalar sonrası altının ons fiyatı, 1768 ile 1787 dolar seviyesinde dalgalanırken; saat 21.16 itibarıyla yüzde 0,65 oranında yükselişle 1785 dolar seviyesinde hareket ediyor. Gram altın ise ons altında aldığı destekle 496 lira seviyesine kadar tırmandı. Dolar dünyada güç kaybederken, dolar endeksi gün içi en düşük seviyesi olan 93,04 seviyesine kadar geriledi. Dolar, Türk lirası karşısında ise yatay seyrini sürdürdü. Bitcoin fiyatları ise Fed sonrası 43 bin 125 seviyesinden 44 bin sınırına kadar yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.