Hava Durumu

"Federasyon bize sormadı"

AS TV'de canlı yayın konuğu olan Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Federasyon bu kararı alırken ne bize ne de oyunculara sordu. Kendi içlerinde karar aldı." dedi. Deneyimli teknik adam, "İşimiz kolay değil ama Bursaspor olarak aslanlar gibi maçımızı oynayacağız." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 07:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 07:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Federasyon bize sormadı"

BELKİ POZİTİF ÇIKACAK

Bursaspor Teknik direktörü İbrahim Üzülmez 50 günlük aradan sonra ilk kez Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'ne ayakbastı. Takımını toplayan ve hemen sonrasında tesiste AS TV'nin canlı yayın konuğu olan Üzülmez, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri 12 Haziran'da başlatma kararı alırken, kendilerine danışmadığını söyledi. Üzülmez, "Federasyon bu kararı alırken ne bize sordular ne oyunculara sordular kendi içlerinde karar aldılar. Bizim de görüşlerimizi sorabilirlerdi. Belki bizim oyuncularımızın da test sonucu pozitif çıkacak. Oyuncularımın biz yüzde yüz oynamak istiyoruz dediğini düşünmüyorum. Çünkü sağlık her şeyin başıdır." dedi.

BU İŞİN SORUMLUSU KİM?

Futbolcuların bu durumdan olumsuz etkileneceğini dile getiren Üzülmez, "Oyuncular sıkıntı yaşayacaktır. Özellikle yabancı oyuncuların bu süreci kolay atlatacağını düşünmüyorum. Mart başında yabancı oyuncular idmana çıkmak istemediklerini söylemişti. Hal böyleyken vakalar artmış bu kadar ölümler olmuşken oyuncuların sağlıklı şekilde antrenmanlara motive olabileceğini düşünmüyorum. Maçlara hazırlanacağız. İlerde çok ciddi bir durum olduğunda bu işin sorumlusu kim? hukuki anlamda kim olacak? Bunları da ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Bursaspor olarak iyi mücadele ederek bu zorlu sürecin üstesinden gelmeye çalışacağız." diye konuştu.

Kim kimi şikayet edecek?

"Karantina bölgesinin daha iyi olacağını düşünmüştüm. Deplasmanlı bir şekilde bu maçları oynatmak kolay değil. Alt liglerdeki takımların bu maçlara nasıl hazırlanacağını kestiremiyorum. Keçiörengücü deplasmanımız var otobüsle 6 saatlik yolculuğumuz var mola vereceğiz. Mola yerlerinde kimlerle karşılaşacağımız belli değil. Ben TFF'nin biraz daha beklemesi kanaatindeyim. Bir de sorumluluğu kimse almıyor. Kim kimi şikayet edecek o da belli değil. Başlama tarihi daha ileri bir tarihe atılabilirdi ya da vakaların sayısı beklenebilirdi."

Rüştü'yle konuşunca anladım

"Çocuklarımla beraber evden çıkamadım. Birkaç kere markete gittim. Çocuklarımla beraber evde bulundum sağlık bakanlığının verdiği direktifleri uyguladık. Bu süreçte Rüştü Reçber ile görüştüm. Vakayı yaşayan biri olarak onla konuştuktan sonra bu sürecin azımsanmayacak bir durum olduğunu, hafife alınmaması gerektiğini, bunu yaşamayan insanların salgını ciddiye almadığını anladım."

Evde oturmaktan sıkıldılar

"Bir hafta önce başlayan takımlar var. Ama emin olun bu takımların birçoğu 3 vaka varken oynamayalım diye serzenişte bulunan takımlar. Ama TFF net bir tarih açıklamamasına rağmen acele ederek antrenmanlara başladılar. Herhalde evde oturmaktan sıkıldılar. Niye bu kadar acele ettikleri için şaşırmış durumdayım. Bizim 33 günlük bir sürecimiz var. Şimdi çalışmaya başlasak 33 günde ben takımımı hazırlayacağımı düşünüyorum. Bu süreç bizim için yeterli olacaktır."

Uygulanabilir tarafı yok

Futbola dönüş öneri protokolünü okudum uygulanabilir tarafı yok. Tesislerde doktorumla konuştum. Oyuncuları daha fazla bilgilendirmek gerekiyor. Bazı oyuncular bu durumun ciddiyetini kavramış değil. İki gün sonra üç gün sonra TFF'nin kurallarına kim uyabilecek? Takımlar iç içe girerek normal antrenmanlarına devam edecek. Kuralları uygulamaya çalışacağız ama oyuncuların federasyonun verdiği kuralları uygulama gibi bir şansı yok."

Federasyon keseyi açacak

"Federasyonumuz güçlüdür. Eğer zor bir süreçteysek federasyon keseyi açacak futbola bir bölge verecek malzemecisinden aşçısına kadar herkes orda olacak kimse o bölgeden çıkmayacak bir karantina süreci içerisinde hem antrenmanı yapacaklar hem maçları oynayacaklar. Futbolcuların antrenmandan çıktıktan sonra nereye gittiğini bilmiyorsunuz. Oyuncu o gece virüs kapabilir. Bütün takıma bunu yansıtabilir. Her gün bu kontrolü nasıl yapacağız ben de bilmiyorum. Federasyon da bu gibi sorulan sorulara net cevap vermiyor."

Temmuzda başlayabilirdi

"Eğer ortada sağlık sıkıntısı varsa, sağlık bakanlığımızın sağlık çalışanlarımızın bu kadar mücadele ettiği bir dönemde bu sürecin biraz daha uzatılmasını liglerin temmuz başında başlayabilir miyiz diye düşündüm."

Kilo alan oyuncular oldu

"Kalan maçlar için deplasman planlamasını yapacağız. Oyuncularımız 50 gündür antrenman yapmıyor. Kilo alan oyuncularımız oldu. Oyuncuları hazırlamak kolay olmayacak."

Küskünlükleri unutalım

"Şampiyonluğa gittiğimiz süreçte bu kalan 6 maçta herkesin Bursaspor'un yanında olması lazım. Küskünlükleri geride bırakmak lazım. Bursaspor'u limana nasıl yanaştırabiliriz düşüncesinde olmamız lazım. Bugün 2. ligde oynarken bile 25 bin kişiye karşı oynuyorsunuz. Biz çalışacağız sonuna kadar mücadelemizi ortaya koyacağız. Armaya yakışanı yapacağız. Taraftarımız bize her zaman destek oldu. Onların olmamsı bizim için kayıp ama yapacak bir şey yok. Onları da sevindirmek için oyuncularımızla güzel bir sinerji yaratmak istiyoruz. Aslaolan kulüplerdir. Biz bugün varız yarın yokuz. Bu takıma sahip çıkılması gerekiyor. 6 maç içerisinde hem maddi hem manevi olarak tüm şehrin ileri gelenlerinin destek vermesi gerekiyor. Bunu başarırsak umarız mutlu sona ulaşacağız."

Faydalanmak isterim

"Doktorla toplantıdan sonra oyuncuların durumuna göre karar vereceğiz. Serdar Özkan önemli bir oyuncu katıldığı zaman bizi mutlu edecektir. Rekabet eden oyuncuların olması takım için olumlu olacaktır. Eğer iyilerse hem Ramazan'ın hem Serdar'ın kamp kadrosunda olmasını isteriz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.