Hava Durumu

Fener'e ilk uyarı Zwolle'den

İstanbul'da Zwolle'yi konuk eden Fenerbahçe, 2 farklı öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamadı. Vitor Pereira ve ekibi savunmadaki basit hatalar nedeniyle sahadan beraberlikle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fener'e ilk uyarı Zwolle'den

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında dördüncü maçına çıkan Fenerbahçe, Hollanda temsilcisi PEC Zwolle ile 2-2 berabere kaldı.

Vitor Pereira yönetiminde 3-4-3 sistemiyle Süper Lig için geri sayıma geçen sarı-lacivertliler ilk 30 dakikada istenen performansı gösteremedi.

Zajc ve Ferdi'nin dikine hücum denemeleri dışında şut dahi yoktu. 32'de Serdar Dursun'un yerine Valencia'nın girmesiyle Pereira ilk hamlesini yaptı. İlk ciddi organize atak ise 41'de geldi, Ferdi ve Valencia'nın verkaçında içeri çevrilen topta Pelkas dokunamadı.
44'te de Zajc'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Tisserand dokundu, 1-0 yaptı. İkinci yarının başında Enner Valencia, sahneye çıktı, 48'de defans arkasına kaçarak şık bir aşırtma ile 2-0'ı sağladı.

50'de bu kez Pelkas, şık çalımlarla ceza sahasına girdi, şutunu çekti kaleci Lamprou kornere çeldi.

67'de PEC Zwolle'ün golü geldi, Türk yıldız Mustafa Saymak ağları havalandırdı: 2-1 81'de ise Ozan Tufan'ın çıkarken kaptırdığı top sonunda Zwolle takımı Landu ile 2-0'dan 2-2'yi buldu.

Böylece Fenerbahçe, dördüncü hazırlık maçında ilk kez beraberlik aldı, kalesinde 2 gol birden gördü. Savunmada Lemos ve Ozan Tufan'ın hataları maçta sarı-lacivertliler adına en net sıkıntılar oldu.

Zajc'ın çıkışı sürüyor

Vitor Pereira, Miha Zajc'a forma şansı vermeye devam ediyor. Portekizli teknik adam Kasımpaşa ve Gençlerbirliği ile oynanan maçlarda sonradan aldığı Sloven yıldızı, bu kez ilk 11'de kullandı. İki maçta 1 gol 1 asist yapan Zajc, PEC Zwolle maçına ilk 11'de oynama şansı edindi. 27 yaşındaki futbolcu, Tisserand'ın golünde yaptığı asistle de dikkat çekti.

'Sistemi tanıyorum'

PEC Zwolle karşısında Fenerbahçe'nin ilk golüne imza atan Marcel Tisserand, oynadıkları 3'lü sisteme vurgu yaptı. Tecrübeli stoper, Vitor Pereira'nın uygulamak istediği sisteme alışmaya başladıklarını söyleyerek, "Üçlü defans bizim için yeni bir durum. Ben daha önce bu sistemde oynadığım için bu sistemi daha iyi tanıyorum. Bizim amacımız her zaman Fenerbahçe'yi başarıya götürmek, bence iyi ilerliyoruz" ifadelerini kullandı. Tisserand, "Gol atmak özel bir duyguydu. Taraftarımızın önüne ilk kez çıktım ve gol attım. Çok mutluyum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.