Hava Durumu

Fener'i söndürün Avrupa'da coşun

73-74 sezonunda final oynayan futbolculardan, yenilere mesaj var.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fener'i söndürün Avrupa'da coşun
Barış YALIM

Tam 38 yıl önceydi, o yıl kupa kaçmıştı. Ancak o ekip, 1 sene sonra Kupa Galipleri Kupası’nda coşmuş ve Çeyrek Final’e çıkarak o dönemin en başarılı sonucunu Türkiye’ye getirmişti.

O dönemin oyuncularının şimdiki futbolculardan tek bir isteği var: Yarım kalan işimizi tamamlayın, kupayı getirin, bizi coşturun, seneye de Avrupa Ligi’nde coşun.


Sinan Bür (Dönemin kaptanı)

O dönemde Bursaspor'un takım kaptanı bendim. Fenerbahçe'ye elendik ve çok üzüldük. Artık Fener'den bu hesabın sorulması gerekiyor. Bizim için Yeşil Beyazlı takımın kupayı almasını istiyorum. Eskişehirspor'la da bir hesabımız vardı. Onların hesabı görüldü. Çocuklar çok güzel bir ruh yakaladı. Takım olarak çok iyiler. Kupayı alamamamıza rağmen Avrupa'da ciddi başarılar elde ettik. Ancak önemli ve anlamlı olan önce Fenerbahçe’den kupayı alıp, daha sonra da Avrupa’da başarılı olmak. Dönemin kaptanı olarak ricam var. Kupayı Ömer Erdoğan ve Serdar Aziz'in kaldırmasını istiyorum.


Sedat Özden (Sedat 3)

30 sene öncesine döndüm. İnşallah bu kez kupayı alırız. O dönemde Fenerbahçe'den kupayı alamadık ama Avrupa'da başarı sağladık. Şimdiki arkadaşlarımızın iki işi birden yapması daha güzel olur. Final maçında sakin olmak gerekiyor. Çünkü böyle karşılaşmalar futbolcular üstünde belli hırs ve stres yaratır. Bakıldığı zaman takımın durumu iyi. Sakinliklerini sahaya yansıtırlarsa kupayı kaldırırız. Bunun akabinde de artık Bursaspor hedeflerini çok üstlere taşımış bir ekip. Avrupa'da başarı sağlamamız gerek. Üst üste 3. yılında Timsah'ı Avrupa'da temsil edecekler. Güçlü ve yetenekli bir kadroya sahibiz. Tek temennimiz hem kupanın Bursa'ya gelmesi hem de Avrupa'da göğsümüzün kabarması.


Sedat Özbağ

Fenerbahçe’ye finalde kaybettiğimiz sene benim profesyonellikte ilk yılımdı. Benim için önemli günlerdi. Kupayı da kazanmayı çok istedik ancak Fenerbahçe o dönemde çok güçlüydü. O dönemde takım 13-14 Bursa altyapısından yetişen futbolcudan oluşuyordu. Yarım kalan bir işimiz var. Çarşamba günü finale çıkacak oyuncularımızın yarım kalan işi tamamlamasını istiyorum. Futbolcu kardeşlerimize güveniyorum.


Kemal Batmaz

O dönem ile şimdiki zaman arasında çok fark var. Bizim final oynamamıza o dönemde başarı olarak bakılıyordu. Şu anda finale çıkmak değil kupayı almak başarı. Bursaspor çok önemli yerlere ve büyük bir takım haline geldi. Avrupa’da başarı tabii ki kolay değil ancak geçen sezon Bursaspor Anderlecht karşısında çok iyi oynamasına rağmen şanssız bir şekilde elendi. Avrupa’da başarı zamanla gelecek bir şey. Şu andaki takımın bunu yapabileceğine inanıyoruz.


1973-74 sezonu. Bursaspor o sezonda ligi orta sıralarda bitirse de kupada fırtına gibi esiyordu. Giresun, Eskişehir Demir, Eskişehirspor ve Beşiktaş’ı art arda geçen Yeşil Beyazlılar, finalde Fenerbahçe ile oynamaya hak kazanmıştı. İlk maçı 1-0 kazanan Bursaspor, ikinci mücadeleden 3-0 yenik ayrılarak Türkiye Kupası’nı kaçırırken, Fenerbahçe’nin ligi şampiyon bitirmesiyle statü gereği Avrupa Kupa Galipleri Kupası’na katılmaya hak kazanmıştı.

KUPA BURSA’YA GELSİN

Kupayı kaçıran ancak Avrupa’da fırtına gibi esen Timsah, Sinan Bür önderliğinde Rasim Kara, Vahit Kolukısa, Sedat Özden, Kemal Batmaz, Orhan Özselek, Hayrettin Endersert, Ali Kahraman, Vahap Çeki, İhsan Kavak ve daha birçok değerli oyuncuyla ilk önce Finn Harps ardından da Dundee United’ı geçti. Çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Timsah Dinamo Kiev’e elenmişti. Kupayı kaçıran takımın futbolcuları içinse şu anda tek bir düşünce var: Biz Avrupa’da başarılı olduk ama kupayı almamıştık. Yarım kalan işimizi çarşamba tamamlayın, kupayı Bursa’ya getirin.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.