Hava Durumu

Fenerbahçe'nin kupası önce alındı sonra geri verildi

Atletizm sporunda bir Avrupa Şampiyonası’nda böyle bir skandal dünya tarihinde ne görüldü, ne de duyuldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2014 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2014 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fenerbahçe'nin kupası önce alındı sonra geri verildi

6.175 metrelik Genç Erkekler Yarışını baştan sona önde götürüp 19.03 ile birinci bitiren Fenerbahçe Kulübünden Saffet Elkatmış’a, önce madalyasını verdiler, 3 saat sonra çıkan resmi sonuçlarda şampiyonluğunu silip 488 göğüs numarası ile koşan sporcumuzun adının yerine yarışı 50’nci sırada bitiren İtalyan atlet Nıcolo Povani’nin adını yazdılar.

Fenerbahçe antrenör ve yöneticileri hemen itiraz edince o sonuçları yok ettiler. Her defasında yüzlerce kişinin gördüğü, kamera kayıtlarında finişe birinci gelen atletin F.Bahçe forması ile koşan Türk atleti olduğu görülmesine rağmen organizasyon komitesi bir türlü sonuçları çıkartmayıp İtalyan üzerinde yoğunlaştılar. İtirazlarımıza sert tepki gösteren komite bir saat sonra sonuç bültenini çıkartıp, Saffet’in birinciliği onaylandı.

Yine aynı yarışı 19.33’lük derecesi ile 12’nci sırada bitiren Fenerbahçeli Ersin Tekal, ilk sonuç sonuç listesinde adı yazılmayıp, bu yarışta koşmamış gösterildi. Fenerbahçelilerin bu kez Ersin için yaptıkları itiraz da komite kamera kayıtlarında finiş görüntüsünün olmadığını iddia ettiler. Sporcuların çektikleri telefon görüntülerinde Ersin’in koştuğu belgelenince bu kez geri adım atmak zorunda kaldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.