Hava Durumu

Fenomen dizide değişiklik! Artık sadece...

Simpsonlar (The Simpsons) dizisinde beyaz olmayan karakterleri bundan sonra beyazlar seslendirmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fenomen dizide değişiklik! Artık sadece...

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucunda ölümünün ardından yaşanan gösteriler ve ırkçılık/eşitlik tartışmaları fenomen dizi Simpsonlar (The Simpsons) ve Family Guy'ı da etkiledi.

The Simpsons'ın yapımcıları cuma günü, şovun artık sadece beyaz karakterler tarafından seslendirilmeyeceğini açıklarken, Cleveland'ı Family Guy'da seslendiren beyaz aktör de rolünden geri adım atacağını açıkladı.

Dizinin yapımcısı Fox Stüdyoları, AFP'ye yaptığı açıklamada, Simpsonlar'da bundan sonra beyaz olmayan karakterleri beyazlar seslendirmeyecek" diye belirtti.

Aynı gün, şovun 1999'daki başlangıcından beri Family Guy'ın Cleveland Brown'unu seslendiren aktör Mike Henry, Twitter'da rolden uzaklaşacağını açıkladı.

Henry, "Cleveland'ı 20 yıldır Family Guy'da oynamak bir onurdu" "Bu karakteri seviyorum, ama renkli insanlar renk karakterleri oynamalı. Bu nedenle, istifa ediyorum" diye yazdı.

ABD'nin en uzun soluklu dizisi Simpsonlar'ın (The Simpsons) bazı gerçek olayları önceden tahmin etmesi, diziyi hayranlarının gözünde özel kılıyor. Dizi, Donald Trump'ın başkan seçileceği konusunu önceden işlemesi gibi son olarak ABD'deki George Floyd protestoları esnasında Kristof Kolomb heykelinin başının kesilmesi öngörüsüyle gündeme geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.