Hava Durumu

Fenomen medyuma saldırı davası! 'Göz dağı vermek istedik'

İstanbul Bayrampaşa'da kendini 'Metafizik ve Bioenerji Uzmanı' olarak tanıtan Muhammed Emin Kırmızıkan'ın 16 adet bıçak darbesiyle yaralanmasına, imamlık yapan kardeşi Emrah Kırmızıkan'ın ise 7 bıçak darbesiyle ölümüne neden olan saldırganlardan sanık Sabri Ahi, mahkemedeki savunmasında, "Fatih Ülkü Ocakları Başkanı Can Kölan, bu kişilerin tacizci olduğunu, genç kızları rahatsız ettiklerini söyledi. Muhammet Kırmızıkan'a gözdağı vermemiz gerektiğini söyledi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2021 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fenomen medyuma saldırı davası! 'Göz dağı vermek istedik'

İstanbul Bayrampaşa'da 23 Şubat 2020 tarihinde sosyal medyada kendini 'Metafizik ve Bioenerji Uzmanı' olarak tanıtan Muhammed Emin Kırmızıkan ile imam olan kardeşi Emrah Kırmızıkan kalabalık bir grup tarafından, bıçaklı saldırıya uğramış, kardeşlerden imam olanı aldığı bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4 tutuklu sanık getirildi. Müştekilerin katılmadığı duruşmada tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları da hazır bulundu.

"MUHAMMED KIRMIZIKAN'I BEN VURDUM BİRKAÇ BIÇAK DARBESİ"

Mahkemede savunması alınan tutuklu sanık Sabri Ahi, "Fatih Ülkü Ocakları Başkanı Can Kölan, bu kişilerin tacizci olduğunu, genç kızları rahatsız ettiklerini söyledi. Muhammed Kırmızıkan'a gözdağı vermemiz gerektiğini söyledi. Olay anında arbede oluştu, benim elimde de bıçak vardı. Muhammed Kırmızıkan'ı ben vurdum. Ölene kim vurdu görmedim. Yaralama olduktan sonra biz olay yerinden ayrıldık." ifadelerini kullandı.

"ARANDIĞIMI DUYUNCA KENDİM TESLİM OLDUM"

Savunma yapan tutuklu sanık Furkan Sevencan ise mahkemede, "Ben arandığımı duyunca gidip kendim teslim oldum. Bildiğim her şeyi anlattım ve tutuklandım. 14 aydır tutukluyum. Ben de ailem de mağdur olduk. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Savunması sorulan diğer tutuklu sanık Ufuk Yüceer, "Atmış olduğum yumrukları kabul ediyorum. Ancak üzerimde kesici delici alet yoktu. Tahliyemi talep ediyorum" derken, tutuklu sanık Ferhat Yıldırım da, "Herhangi bir şekilde öldürme kastım yoktu" şeklinde savunma yaptı.

"CESARET VEREN HAREKETİNİN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Müşteki avukatı ise mahkemedeki beyanında, "Olay yerinde kalabalık bir grup toplanıyor. Bu bize basit bir gözdağı mevzusu gibi gelmedi. 8 kişiyle, silahla gözdağı vermek hayatın doğal akışına aykırıdır. Görüntülerde görüleceği üzerine, müvekkilim telefonla konuşurken arkasından bıçaklıyorlar. Sanık Sabri Ahi hakkında tutukluluğunun devamını ve bu diğer sanıklara cesaret veren hareketinin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Şikayetimiz devam ediyor" dedi.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Duruşma savcısı, haklarında yakalama kararı olan firari sanıklar Can Kölan ile Mert Ceylan'ın yakalama emirlerinin devamına karar verilmesi ve tutuklu bulunan sanıkların, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Can Kölan ile Mert Ceylan hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına karar vererek, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, firari sanık Can Kölan'ın sanıklardan, müşteki Muhammed Emin Kırmızıkan ve ölen kardeşi Emrah Kırmızıkan'ı öldürmelerini isteyerek şüphelileri, müşteki ve maktulü öldürmeye azmettirdiği anlatılıyor.

İddianamede, şüpheliler Furkan Sevencan, Ufuk Yüceer, Sabri Ahi, Ferhat Yıldırım, Baran Ozan Korkmaz ve suça sürüklenen çocuk E.Y.'nin fikir ve eylem birliği içerisinde Muhammed Emin Kırmızıkan'ı 16 kez bıçakladığı ve Emrah Kırmızıkan'ı da bıçakla öldürdükleri belirtildi.

İddianamede sanıklar Ahmet Yapar, Barışcan Yolaçan ve Mert Ceylan'ın 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kasten öldürmeye yardım' suçundan 19'ar yıldan 30'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede diğer sanıklar Baran Ozan Korkmaz, Ferhat Yıldırım, Furkan Sevencan, Sabri Ahi Çetin ile Ufuk Yüceer için ise, 'Kasten öldürme' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından müebbet ve 9'ar yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Firari sanık Can Kölan'ın 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kasten öldürmeye azmettirme' suçlarından müebbet ve 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.