Hava Durumu

Festivalde bomba paniği

3. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali'nin açılış töreninde şüpheli paket paniği yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Festivalde bomba paniği
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali'ni açılış gösterisi için yaklaşık 1000 kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. İtalyan topluluk Stüdio Festi'nin 'Gezegenler' gösterisiyle başlayan festivali izleyiciler büyük bir beğeni ile seyretti.

Gösterinin sonlarına doğru alanda polise şüpheli paket ihbarı yapıldı. Bu sırada gösterilerine havada devam eden Stüdio Festi'nin balonlu gösterisi de yarıda kesilmek zorunda kaldı. Sanatçılarda hızla alandan çıkartıldı. Sahneden de, "Sevgili seyirciler emniyet nedenlerinden dolayı alanı boşaltın' anonsu yapıldı. Polis ve güvenlik görevlileri vatandaşları paniğe sevk etmeden alanı boşaltmalarını istedi. Vatandaşların alanı hızla boşalttıktan sonragüvenlik şeridi çekildi.

Olay yerine Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler geldi. Bütün güvenlik önlemlerinin alınmasının bomba imha ekibi bırakılan şüpheli paketi bulunduğu yerden aldı. Şüpheli paketin boş çay termosu çıkmasıüzerine herkes rahat bir nefes aldı. Daha sonra alan vatandaşlara açılırken, İtalyan grubun gösteride kullandığı materyaller de toplandı. Yarım kalan gösteriye ise devam edilmedi.

Antalya Devlet Tiyatroları Müdürü Selim Gürata ise, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda açılışın çok güzel olduğunu belirterek, "Bu yılki açılışı da Stüdio Festi'nin gösterisi ile yaptık. Gösterinin bitmesine kısa süre kala isimsiz ve asılsız bir bomba ihbarıyla ne yazık ki finale gelemeden alanı boşaltmak zorunda kaldık. Organize edilmiş şekilde vatandaşlarımızı düzenli şekilde alanı boşalttı. Bomba olmaması bizi sevindirdi. Yine de gösteri müthişti" açıklamasınıyaptı.

Gösteriyi izleyenler arasında ressam ve gazeteci yazar Fikret Otyam da vardı. Festival Rusya, İsviçre, Hollanda, Romanya toplulukları gösterileri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin salonlarında Türkçe üst yazı ile sunulacak. Ankara, İstanbul ve KKTC toplulukları da aynı salonlarda oyunlarını sahnelenecek. Festival, Konyaaltı Caddesi'nde Çin Sokak Tiyatrosu'nun yapacağı 'Ejderha ve Arslan Gösterisi'yle sona erecek.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.