Hava Durumu

Fethullah Gülen'den güvenlik güçlerine çağrı

Fethullah Gülen, Gezi protestosu için polise şiddeti azaltma çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fethullah Gülen'den güvenlik güçlerine çağrı

Zulme zulümle karşılık vermemek önemli bir kaide olduğu gibi, bir esas da şefkattir. Haksız yere yumruk vuran mü’minin kulağını çekmek şefkatin ayrı derinliğidir.

Gülen açıklamasında kendi üslubunca güvenlik güçlerini göstericilere karşı aşırı şiddet uygulamamasını istedi:

Zulme zulümle karşılık vermemek önemli bir kaide olduğu gibi, mesleğimizin bir esası da şefkattir. Bununla beraber, haksız yere yumruk vuran mü’minin hiç olmazsa kulağını çekmek de şefkatin ayrı bir derinliğidir. Zira, mü’min zâlime tırnak ucuyla olsun dokunulmazsa, onun başına mutlaka “gayretullah”ın tokadı iner; bunu da şefkatliler hiç istemezler.

Derviş ruhu gerekir

Bir dönemde dosdoğru hizmet edenlere, Hak ve hakikat yolunda gidenlere sadece ehl-i dalalet, ehl-i küfür ve ehl-i ilhad saldırıyordu. Öyle bir dönem geldi ki adeta saldırganlık virüsü sardı ortalığı ve inananlara da bulaştı; artık mü’minler de mü’minlere saldırıyorlar.

Böyle bir dönemde bile dengeli yürümek, insanî tavrı koruyabilmek; bir manada derviş ruhu taşıyarak, el kaldıranlara el kaldırmamak, ağzını kirli şeylerle kirletenlere karşı ağzını temiz tutmak, diş gösterene diş göstermemek ve hep şefkatle muamele edebilmek çok önemlidir.

Fakat, öyle zaman olur ki, bir kötülüğe karşı siz aynıyla mukabele ettiğinizde çok daha olumsuz hadiselere sebebiyet verebilirsiniz. Bu açıdan, o ruhsatı günümüzün insanları kullanmamalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.