Hava Durumu

Fethullah Gülen'e F-16'larla dolar taşımışlar

Darbeci askerlerden İncirlik 10’uncu Tanker Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, ‘ABD’ye bakıma gidiyor’ bahanesiyle gönderdiği yakıt ikmal için kullanılan tanker uçak ve F-16’larla FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'e para taşımakla suçlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fethullah Gülen'e F-16'larla dolar taşımışlar
Darbe girişimi sırasında TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan F-16'lara tanker uçaklarla yakıt ikmali yaptıran, girişim başarısız olunca da üsteki ABD'yi yetkililerden sığınma talebinde bulunan ancak yakalanarak tutuklanan İncirlik 10.Tanker Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van hakkında, FETÖ kuryeliği suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Sabah gazetesinden Ersin Ramoğlu'nun haberine göre darbeci Tuğgeneral Van, Türkiye'de toplanan himmetleri ve tehditle alınan bağışları, ABD'ye bakıma gönderilen tanker uçak ve F-16'larla FETÖ elebaşısı Gülen'e taşımakla suçlanıyor. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da soruşturmayı çok kapsamlı olarak sürdürdüklerini söyledi.

ASKERLERİ HARACA BAĞLADI

Tuğgeneral Van, İncirlik Üssü'nde göreve başlar başlamaz ilk olarak FETÖ'cü olmayan müteahhitlerin sözleşmelerini iptal etti, işçilerin işlerine son verdi. İşçilerin ve müteahhitlerin üsse giriş kartlarını iptal ettiren Van, FETÖ'cü müteahhitlere ise sürekli iş olanağı yarattı. Çok sayıda FETÖ'cü işçiyi üsse yerleştiren Van, Suudi arabistan, Katar,  Danimarka ve  Almanya'dan gelen askerlerin örgüt mensubu kişilerin işlettiği kantinde yemek yemelerini sağladı.

Bu askerler yedikleri bir öğün yemek karşılığında 60 dolar ödemek zorunda bırakıldı. Toplanan paraların büyük kısmını ise örgüt lideri Fetullah Gülen'e gönderilmek üzere ayırdı. İddiaya göre Van, toplanan bu paraları da askeri uçaklarla Gülen'e gönderdi. Ramazan ayı öncesinde, Adana ve çevresindeki illerde yaşayan zengin işadamlarını tek tek telefonla arayıp, 50'şerli gruplar halinde üsse davet ederek, silahları gösterip, ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamaya çalışan, 23 Temmuz 2016'da, bir restoranda yapmayı planladığı yemeğe yaklaşık 500 işadamını davet eden Van'ın, davetlilerden 'Kartal Vakfı'na 10 bin ila 250 bin lira arasında bağışta bulunmalarını da istediği ortaya çıktı. Bazı iş adamlarının  kendilerine gönderilen hesap numarasına istenen miktardaki parayı yatırdığı ancak savcılığın bu paralara el koyduğu öğrenildi.

VALİ 3 KEZ ARADI AMA ...

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Darbe girişimi gecesi 3 kez aradım ama telefonuma çıkmadı. Sonra Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'ten, üssün nizamiye kapısını kuşatmalarını ve hiç kimsenin dışarıya çıkarılmamasını, karşı taraftan müdahale olması halinde de ateş etmelerini istedim. Polisler İncirlik'i kuşattıktan sonra bu kez telefonuma çıktı. 'Yaptığınız işten haberim var. Bu sevdadan vazgeç' dedim. İl Jandarma Asayiş Bölge Komutanlığındakilerle görüşmüş ve Albay Halil Çelik'ten 2 JÖH taburu istemiş. Bizim teslim ettiğimiz uçaklarla bizi bombaladı. Ayrıca kimseye sormadan ve bilgi vermeden kaldırdığı kimliği meçhul uçaklar havada bulunan diğer uçaklar için büyük tehlike yarattı. Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.