Hava Durumu

FETÖ Çatı Davası'nda yeni gelişme! 4 sanığın...

FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında yer aldığı 73 sanıklı FETÖ/PDY çatı davasında, sanıklar Karaca, Aksoy, Çelik ve İşbilen'in ek savunmaları alındı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ Çatı Davası'nda yeni gelişme! 4 sanığın...

Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında bazı sanıkların ek savunmaları alındı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar İlhan İşbilen, Dilaver Azim, Abdulkadir Aksoy, Ali Çelik, Alaeddin Kaya salonda hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar Kazım Avcı ve Hidayet Karaca ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya bağlandı.

Mahkeme heyeti, gizli tanık beyanlarının alınması nedeniyle savunması yarım kalan sanık Hidayet Karaca'ya söz hakkı verdi.

İletişim tespit çalışmaları kapsamında elde edilen HTS ve BAZ raporlarına ilişkin savunma yapan Karaca, dava dosyasının delilleri arasında yer alan söz konusu bilgilerden yola çıkılarak, 17-25 Aralık süreciyle ilgili diğer sanıklarla toplantı yaptığı sonucuna varılmayacağını iddia etti.

Bir dönem FETÖ elebaşı Gülen'in avukatlığını yapan sanık Abdülkadir Aksoy da iddianamede aleyhine somut delil bulunmadığını öne sürerek tahliye tabinde bulundu.

Sanık Ali Çelik ise isim benzerliği nedeniyle tutuklu bulunduğunu iddia ederek, iddianamede kendisiyle ilgili birçok hatalı bilgiye yer verildiğini savundu.

Sanık İlhan İşbilen de mahkemeye heyetine ve tesis edeceği adalete güvendiğini söyledi.

Öte yandan, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner de FETÖ'den doğrudan zarar gördüğü gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu.

Yarınki duruşmada eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın müşteki sıfatıyla beyanlarda bulunması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.