Hava Durumu

FETÖ'cü İpek'in maden vurgunu

FETÖ'nün altın madeni işleten finansörü Akın İpek, 4 yıl boyunca toplam 11 milyon TL değerinde altın ve gümüşü kayıt dışı bırakmış.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'cü İpek'in maden vurgunu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ finansörü Koza-İpek Holding bünyesindeki altın madenlerindeki usulsüzlüklere dair yürütülen soruşturma tamamlandı. Başsavcı vekili Musa Yücel'in hazırladığı iddianamede şüphelilere, "Kamu kurum ve kuruluşları hakkında dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede, SPK müfettişlerinin Koza 11 Altın A.Ş. bünyesindeki Mastra madeninde yapılan üretimi mercek altına aldığı, tesislerde kayıt dışı bırakılan külçe altın üretimindeki kaçağın 2011-2015 döneminde holdinge bağlı tüm tesis ve dökümlerinde gerçekleştiği belirtildi. Bu kapsamda, tüm tesis ve dökümlerde yapılan kayıt dışı üretime ilişkin ayrıntılar rapora döküldü.

Söz konusu tarihler arasında kayıt dışı altın miktarının 8 milyon 756 bin 764 gram, gümüş miktarının ise 3 milyon 734 bin 50 gram olduğu belirtildi. Rapora göre kayıt dışı bırakılan toplam altın ve gümüşün değerinin yaklaşık 2 milyon dolar olduğu yani 11 milyon TL'ye tekabül ettiği ifade edildi.

Ayrıca 2009 ile 2015 yıllarında 'devlet hakkı' olan 20 milyon 872 bin 501 TL'nin eksik ödendiği kaydedildi. Öte yandan Maden İşleri Genel Müdürlüğüne üretim ve satış rakamlarının eksik beyan edildiği belirtildi. İddianamedeki tespitlere göre, 3 ayrı kalemde yapılan vurgunun boyutunun 40 milyon TL olduğu ortaya çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.