Hava Durumu

FETÖ'nün Afrika yapılanması kurucusu yakalandı!

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) sözde Afrika yapılanması kurucusu İbrahim Tatar, İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2021 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'nün Afrika yapılanması kurucusu yakalandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün deşifre edilmesine yönelik yürütülen koordineli çalışmalar kapsamında dün, Ümraniye'de "gaybubet evi" olarak adlandırılan örgüte ait hücre evine operasyon düzenledi.

Operasyonda, FETÖ'nün sözde Afrika yapılanmasını başlatan ve örgüt içerisinde üst düzey konumda bulunan İbrahim Tatar, gözaltına alındı.

Adreste yapılan aramalarda, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ile bir miktar para ele geçirildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Operasyona ilişkin detayları aktaran TRT Haber muhabiri "Çok önemli bir operasyondu. Bu şüphelinin terör örgütünün Afrika yapılanmasını başlatan kişilerin başında yer aldığı belirtiliyor. 2016'daki darbe girişiminde aktif rol oynadığı tespit edilmişti. O günden bugüne aranıyordu. Saklandığı hücre evinde dün akşam kıskıvrak yakalandı" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.