Hava Durumu

FETÖ'nün 'emniyet mahrem imamı' tutuklandı

Ankara'da, saklandıkları evde yakalanan FETÖ/PDY'nin 'emniyet mahrem imamı' Bilal Ünal tutuklanırken, eşi Aysu Ü. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2021 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'nün 'emniyet mahrem imamı' tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin 'emniyet mahrem yapılanması'na yönelik daha önce yürüttüğü soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan 'mahrem imam' Bilal Ünal ve eşi Aysu Ü., 2 gün önce saklandıkları evde yakalandı.

Ünal çifti, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Ankara 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Bilal Ünal, 'terör örgütü yöneticiliği' suçlamasını kabul etmedi. Hakkında yakalama kararı çıkarıldığını bilmediğini, kimseden saklanmadığını ve terör örgütü ile ilişkisinin olmadığını savunan Ünal, 'ByLock' kullanmadığını da iddia etti. 'Emniyet yapılanması' içinde örgütün sözde üst düzey 'imam'larıyla farklı telefonlardan irtibat kurduğu iddialarını da kabul etmeyen Ünal, mahkemece tutuklandı. Eşi Aysu Ü. ise hakkında yakalama kararı çıkaran mahkemede verdiği ifadenin ardından adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.