Hava Durumu

FETÖ'nün hijyen evlerine operasyon

Terör örgütü FETÖ'nün özellikle çocukları kandırarak örgüte dahil ettiği 'ışık evleri'nin; boş içki şişeleri, sanatçı posterleri ve dini olmayan dergilerle kamufle edilerek yeniden açıldığı belirlendi. Adreslere yapılan operasyonlarda örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin yakınları gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 08:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'nün hijyen evlerine operasyon

FETÖ'nün ışık evleri... Yani özellikle ortaöğretim çağındaki çocukların kandırıldığı ve örgütün insan kaynağı ihtiyacının karşılandığı evler. Darbe girişimi sonrası örgüte yönelik operasyonlarla ışık evlerinin faaliyetleri bitme noktasına geldi. Ancak çok geçmeden anlaşıldı ki ilk şaşkınlığı atlatan örgüt, darbe girişiminden 1 yıl sonra tekrar faaliyetlerine geri döndü.

Örgütün hedefinde yine çocuklar ve gençler vardı. Ancak bu kez evlere hijyen evi ismi verilmişti. Örgüt içi hiyerarşi tekrar kuruldu. Evlerin deşifre olmaması için de duvarlara sanatçı ve sporcu posterleri asıldı, mutfakta boş alkol şişeleri bulunduruldu, dini içerikli olmayan gazete ve dergiler satın alındı. Amaç, olası bir operasyonda örgüt görünümünden uzaklaşmaktı. Ancak emniyet ekipleri onların farkındaydı.

Hijyen evlerinin merkez üssü Ankara'ydı. Örgütteki hareketlenme Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince fark edildi. Hijyen evleri iki yıl boyunca takibe alındı. Ardından 28 hijyen evine şubat ayında operasyon düzenlendi. 59 şüpheli gözaltına alındı, 19'u ise tutuklandı. Yakalananların arasında örgütün 2 numarası sözde Türkiye imamı Mustafa Özcan'ın torunu Enis Özcan ve birçok sözde yetkilinin yakınları bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.