Hava Durumu

FETÖ'nün iki kritik imamı yakalandı

Fethullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) önde gelen isimlerinden olduğu belirtilen ve hakkında yakalama kararı bulunan iki önemli isim yakalandı. Davut Hancı, Trabzon’un Araklı İlçesi’nde yakalanarak gözaltına alınırken "Bodrum imamı" olduğu gerekçesiyle aranan "Asım" kod adlı Çağrı Acar, İzmir'in Tire ilçesinde yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'nün iki kritik imamı yakalandı
FETÖ’nün önde gelen isimlerinden olan ve örgüte finansal destek sağladığı suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Davut Hancı, dün akşam saatlerindeTrabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Araklı İlçesi’nde bir eve yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Konu hakkında bilgi veren Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Hancı’nın ilçede yapılan titiz bir çalışma neticesinde yakalandığını belirterek, "Halis Hancı olarak bilinen, yalnız adı Davut Hancı olan şahıs Araklı’da yakalandı. Örgütün yetiştirdiği finansal anlamda en önemli kişilerden birisi, hatta ikinci adamı olarak nitelendirilen şahıs. İhbar üzerine gerekli incelemeler titizlikle yapıldı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün çok güzel bir çalışması neticesinde şahıs yakalandı ve gözaltı işlemi başlatıldı. Şu an da adli işlem devam ediyor" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye’ye girişi yaptığı tespit edilen Hancı, Gülen’in en yakınındaki isimlerden birisi olarak biliniyor.

BODRUM İMAMI YAKALANDI

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Bodrum imamı" olduğu gerekçesiyle aranan "Asım" kod adlı Çağrı Acar, İzmir'in Tire ilçesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Tire Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyesi Acar'ın (31) ilçeye geldiği istihbaratı üzerine çalışma başlattı. 
Zanlı, Hürriyet Mahallesi'nde saklandığı evde yakalandı. 

ÜZERİNDEN 1 DOLARLIK BANKNOT ÇIKTI

Acar'ın üzerinden, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından okunarak ABD'den gönderildiği, örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı tespit edilen "F" seri numaralı bir dolarlık banknot bulundu. 

"F" serisi dolarların örgüt hiyerarşisinde üst düzeydeki mensuplara verildiği belirtiliyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan bazı şüphelilerin üzerlerinden de bir dolarlık banknotlar çıkmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.