Hava Durumu

FETÖ'yü korku sardı! Arka kapı talimatı...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), yapılacak operasyonlarda örgüt üyelerinin yakalanmasını önlemek için son dönemde çeşitli tedbirler alınmasına yönelik talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'yü korku sardı! Arka kapı talimatı...

Gözaltı sürecinde cep telefonlarının imha edilmesi, örgüt üyelerinin gidecekleri yerlerin arka kapılarının bulunup bulunmadığını araştırmaları bunlar arasında yer alıyor.

FETÖ'nün yakalanma korkusu. Örgütün şifreli haberleşme ağlarından "Falcon" üzerinden gönderilen mesajların deşifre edilmesiyle, son dönemde örgüt üyelerine dikkat edilecek konulara yönelik talimatlar gönderildiği belirlendi.

Mesaj içeriklerine göre, örgüt üyelerine, gözaltı, tutuklama süreçlerinde yapılacaklar anlatıldı. Gözaltına alınma sırasında mensupların cep telefonlarını imha etmeleri istendi. Bir mesajda, bu konuyla ilgili, "Sıkıntılı bir anda birinci önceliğimiz cep telefonlarını patlatmak" ifadeleri yer aldı."Güvenlik" başlığıyla gönderilen mesajlarda, örgüt evlerinde alınacak tedbirler hakkında da bilgiler verildi.

HASSAS OLMALARINI İSTEDİ

Polislerin yapacağı teknik ve fiziki takip konularında çeşitli önlemler geliştiren örgüt, arabasıyla seyahat edenlerin takip konusunda hassas olmalarını istedi.Bir mesajda, "Kimse resmi adreslerde kalmamalı. Cep telefonlarından, başka cep telefonları aranmamalı. Bunun kesinlikle izahını yapamayız. Buluşmalarımız üç kişiyi geçmemeli." talimatı verildi.

"ARKA KAPI" TALİMATI

Örgütün, güvenlik konusunda kararlaştırdığı bazı önlemler şöyle:"Telefonlarımızı evden çıkarken uçak modunda olduğuna dikkat etmeliyiz. Evlerde telefon, tablet gibi elektronik eşya olmamalı. Bazı kalabalık parklarda sivil ekiplerin bulunacağı göz ardı edilmemeli. Aranması olanlar mümkün olduğunca araç kullanmamalı. Takip ihtimallerinde çıkmaz sokağa girin, bu yaya takibinde de araç takibinde de işinize yarar. Bildiğiniz bir çıkmaz sokağa girin, sonuna kadar girin. Mümkünse sokak başından sokağın sonu gözükmesin, 30 saniye bekleyip sonra sokaktan çıkın. Kafeler, kahvehaneler, internet kafe gibi yerler önceden araştırılmalı. Buraların arka kapısı var mı, yok mu tespit edilmeli."

FETÖ'nün öğrenci evlerinde kalanların, burada olma nedenlerine ilişkin yalanlar bulunması da istendi.Örgüte ait evlerde FETÖ üyelerinin birlikte kalmalarıyla ilgili bahaneler üretilmesinin talep edilmesiyle ilgili, "Evlerde kalan arkadaşların bir araya gelme senaryosu konuşulmalı. Olası bir gözaltında izahat olmalı." talimatı aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.