Hava Durumu

FIFA'dan Atatürk Stadı'na denetim

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak U 20 FIFA Dünya Kupası Futbol Şampiyonası öncesi, FIFA yetkilileri Bursa Atatürk Stadı'nı bugün denetledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FIFA'dan Atatürk Stadı'na denetim

FIFA U 20 Dünya Kupası Direktörü İspanyol Iraki Alvarez ve beraberindeki teknik heyet, daha önceki denetlemelerde tesbit edilen eksiklikleri son kez gözden geçirdiler. Yetkililer, yapıtıkları incelemeler sonrasında Bursa Atatürk Stadı’nda belirlenen eksiklerin çözümlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini açıkladılar.

Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu’nun karşıladığı FIFA heyeti, incelemelerden önce basın mensuplarına açıklamada bulundular. Vali Yardımcısı Müftüoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TRİBÜNLER DOLMALI

"Bursa’da grup, eleme turu, çeyrek final, yarı final olmak üzere 9 maç oynanacak. Valilik, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü olarak bu organizasyonun eksiksiz olması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Hırvatistan, Yeni Zelanda, Özbekistan Uruguay buraya gelecek. Dünya futbolunda söz sahibi isimler Messi, Ronaldo ve diğerleri buralardan çıktı. Bursalıları ben maçlara davet ediyorum. Bursa’dan dünyaya sporun, kardeşlik, dostluk olduğunun mesajını vermemiz gerekiyor.Bu organizasyonun başarısı gelecekte yapılacak organizasyonların yolunu açacaktır. Atatürk Stadı’nın UEFA, FIFA standartlarına uygun olması için maddi ve manevi tüm imkanlarını seferber eden Bursaspor’a ise teşekkür ediyorum. Bursalılardan ricam tribünleri doldurmaları."

FARKLI DENEYİM YAŞANACAK

FIFA U 20 Dünya Kupası Direktörü İspanyol Irakli Alvarez, bu ziyaretlerinin son kapsamlı denetleme olduğunu belirtti. Alvarez, "Herkese teşekkür ediyorum. Bursa Atatürk Stadı ve ülkelerin antrenmanlarını yapacağı Bursaspor’un Özlüce ve Vakıfköy Tesisleri’ndeki, son büyük ziyaretimiz. Bursaspor’un 50'inci kuruluş yıldönümü de kutlamak istiyorum. Şimdi hep birlikte çok farklı bir tecrübe yaşayacağız. Bu bir FIFA Dünya Kupası’dır. Vali yardımcısının söylediği gibi farklı kültürlerin karışımları gelecek hafta FIFA yetkilileriyle birlikte Bursa’ya gelecek. Birçok işin önemli kısmı bitti. Önemli gelişmeler kaydedildi. Hala yapacak işlerimiz var. En önemli olaylardan bir tanesi Bursalılıran stada gelmesi. Bursa halkının ve Bursaspor taraftarlarının ne denli istekli ve iyi taraftar olduğunu biliyoruz. Bursaspor’un gücünü bütün dünyaya göstermelerini arzuluyorum" şeklinde konuştu.

Medya mensuplarının, İstanbul’daki Gezi Parkı protestoları FIFA’yı rahatsız ediyor mu? sorusu üzerine ilk açıklamayı yapan Vali yardımcısı Vedat Müftüoğılu, "Bunlar insanların demokratik hakların kullanımıydı. Uluslar arası turnuvanın güvenliğini sağlayamazsak onların buraya gelmesinin anlamı yok. Hak aramaları konusunda Bursa’da müsamahalı davrandık. Kişilerin malına canına kastedilmediği süre içinde polislerimiz müdahale edilmedi. Tüm Bursalılara teşekkür ediyorum. Şimdi spor, futbol zamanı" derken, FIFA U 20 Direktörü İspanyol Irakli Alvarez, "Ben sadece futbol hakkında konuşabilirim. Futbol her şey için pozitif etki gösteriyor. Futbolun bize bu konuda da rehber ve yardımcı olacaktır" yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.