Hava Durumu

"Filipinler Türkiye'nin ticari zekasına hayran"

Filipinler, 2011 yılında 8,5 ile Çin'den sonra dünyanın en yüksek büyüme oranını yakalayan Türkiye'nin ekonomi tecrübesinden faydalanmak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Filipinler Türkiye'nin ticari zekasına hayran"
Filipinler Büyükelçisi Marilyn Aliara, dünyada büyüme hızı rekoru kıran Türkiye'nin ticari yeteneğinden faydalanmak istediklerini belirterek, "Türkiye'den gelecek yatırımlara açığız. Türkiye'nin ticari kabiliyetini öğrenmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin Filipinler Büyükelçisi Marilyn Aliara, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Filipinler'in Türkiye'den binlerce kilometre uzak olmasına rağmen ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini belirten Vali Harput, "Birbirimizden uzak ülkeleriz, ama gönüller uzağı yakın ediyor. Bursa ile Filipinler arasında ticari ilişkiler var. Filipinler'e karşı Türk halkının sıcak duyguları var. Bu ziyaretin ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlayacağına inanıyorum. Sadece ticari değil, dostluk ilişkilerimiz de ilerleyecek. Filipinler'deki Türk okullarının gelişmesine destek verdiğinizi biliyorum. Bursa'da kendilerini kendi evlerinde gibi hissedecekler. Buradan iyi duygularla ayrılmalarını istiyorum" diye konuştu.


"YENİ YATIRIMLARA AÇIĞIZ"


Büyükelçi Aliara ise, Filipinler ile Türkiye arasında ilişkilerin geliştiğini ifade etti. Bursa'nın bundan sonra Filipinler'i daha iyi bileceğini kaydeden Aliara, Türkiye'nin ticaretteki tecrübesinden yararlanmak istediklerini vurguladı. Aliara, "Türkiye'nin bütün ürünlerinin yüzde 5'ini Filipinler'e gönderiyor. Eskiden ABD ve Avustralya'dan alıyorduk. Şimdi ise birçok Türk ürünü Filipinler'de dikkat çekiyor. Türk meyve suları var. Bu sadece bir örnek. Birçok marka ve ürün de görebilirsiniz. Yeni yatırımlara açığız" şeklinde konuştu.


"TİCARETİ TÜRKİYE'DEN ÖĞRENMEK İSTİYORUZ"


Dünyanın en genç nüfus ortalamasına sahip olan ülke olduklarını kaydeden Aliara, "Genç bir topluma sahibiz. 21 yaş ortalamamız var. Türkiye'deki büyüme dikkat çekiyor. Biz turizm dışında iki ülke arasında ticarette de ilişkilerimizi geliştirmeyi arzuluyoruz. Bizim eğitim hizmetlerimiz çok iyi. Bu yüzden ticareti sizden öğrenmek, eğitim tecrübemizi sizinle paylaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Vali Harput, Aliara'ya hediyeler takdim etti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.