Hava Durumu

Film gibi hayat

Hatay'da 16 yıl önce ameliyat masasında kaybettiği kızının ölümünden sorumlu tuttuğu doktoru öldüren ve Bursa'da bir hafta önce canına kıymaya kalkışan kadının organları 3 kişiye umut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2012 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2012 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Film gibi hayat
Edinilen bilgiye göre 16 yıl önce, 5 yaşındaki kızının ameliyat masasında hayatını kaybetmesinden sorumlu tuttuğu kulak burun boğaz uzmanını bürosunda tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Canan K., bir hafta önce merkez Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi Bağlan Caddesi'ndeki evinde av tüfeği ile canına kıydı. Maddi sıkıntı çektiğini ve ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirten bir not bırakan Canan K.'in beyin ölümü gerçekleşirken, vasiyeti üzerine organları bağışlandı.

Hastanede 4 saat süren operasyonla iki böbreği ve karaciğeri alınan kadının organları nakledilmek üzere yola çıkarıldı. Karaciğer Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, böbreklerden biri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğeri ise helikopter ambulansla İstanbul Medicalpark Hastanesi'ne gönderildi. Kalbi tıbbı sebeplerle kullanılamayan donörün korneaları ise ailesi tarafından bağışlanmadı.

Medicalpark Hastanesi'nin organ nakil koordinatörü Dr. Oktay Yetişkin, operasyonun çok başarılı geçtiğini ifade ederek, "Beyin ölümü gerçekleşen hastamız, ailesine, 'Ben ölürsem organlarımı bağışlayın' diye vasiyet etmiş. Biz de yaptığımız incelemeler sonucunda hastamızın organlarını naklettik" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.