Hava Durumu

Filmdi gerçek oldu! Depremden korkunca...

Elazığ'da üç yıldır belden aşağısı tutmayan ve yatağa bağlı halde yaşam süren 70 yaşındaki Kenan Gül isimli vatandaş, deprem anında korkudan paniğe kapılıp yürümeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2020 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Filmdi gerçek oldu! Depremden korkunca...

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 3 yıldır belden aşağı kısmi felçli olup yatağa bağlı yaşadığı ileri sürülen 70 yaşındaki Kenan Gül, deprem anında panikle kendini dışarı atıp yürümeye başladığını söyledi.

İddiaya göre, rahatsızlığı nedeniyle belden aşağı kısmi felç geçiren ve son 3 yıldır yatağa bağlı yaşayan 70 yaşındaki Kenan Gül, deprem anında panikle kendini dışarı attı. Depremin büyük hasar oluşturduğu Kültür mahallesinde eşi ve iki kızı ile bir apartmanın bodrum katında oturan Gül, deprem anından ailesine kendisini bırakmasını söyledi. Kızları kapıdayken baba Gül, şiddetin artmasıyla bir anda yürüyerek dışarıya kadar çıktı. Şuanda eşi ve iki kızı ile birlikte kurulan çadır kentte kalan yaşlı adam, hem ailesi ile birlikte dışarıda yürümenin tadını çıkarıyor.

"ÜÇ YIL BOYUNCA YATAĞA BAĞLIYDIM"

Hastalığı hakkında bilgi vererek deprem anında yürümeye başladığını ileri süren Kenan Gül, "Benim hastalığım, belden aşağı tutmuyordu. Alt kısımları hissetmiyordum. Üç sene boyunca öyle çektim. Bu depremde de anlık korkudan dolayı birden ayaklandım ve baktım ki dış kapının önündeyim. Yürüyemiyordum, depremin korkusundan mı artık Allah'tan mı ne artık bilmiyorum. Deprem anında zaten kızlarıma kalkın siz gidin dedim. Onlar çıktı ama depremin şiddeti sonradan gelince demek ki ben de korktum dışarı çıktım. Üç yıl boyunca yatağa bağlıydım. İşte Allah'ın bir lütfu mu korkumdan mı birden kalkıp dışarıya kadar yürüdüm. Ondan sonra komşular gelip kollarımdan tutup dışarı çıkardılar" dedi.

"ALLAH DÜŞMANIMA VERMESİN"

Yürüdüğü için çok mutlu olduğunu da aktaran Gül, "Kültür Mahallesinde kirada oturuyorduk. Bizim evimiz yok. Gezmede de uzun vadeli yürüyemiyorum yolda durup dinleniyorum. Ancak şuan yürüyorum çok iyi. Öyle bir felaketi Allah düşmanımın başına vermesin. Benim düşmanım da olsa yürümesini isterim" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.