Hava Durumu

Final Fantasy VII Remake 5 milyonun üzerinde sattı

En bilindik oyun serilerinden biri olan Final Fantasy çıkan her sürümü ile beraber yeni kullanıcılar kazanırken, mevcut kullanıcılarını da tatmin etmeyi başarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Final Fantasy VII Remake 5 milyonun üzerinde sattı

Oyunun başarısındaki sırlarından biri kuşkusuz iyi bir hikayeye sahip olması. Oyuncularını kendi hikayesi ile kendine bağlayan oyunun bu senaryosu için ayrı bir ekibi yer alıyor ve beğenilmeyen her sahne her durum için tekrar tekrar hikaye baştan alınıyor. Bu hikaye başarısında tabi oynanabilirlik açısından da oyunu oynayanlara sıkılmadan bağlanarak bir oyun deneyimi sunuyor.

Oyununun yeniden yapımı olan Final Fantasy VII Remake tüm bu saydığımız özellikleri içinde barındırıyor. Öyleki Mart ayında çıkan oyunun sattığı kopya adedi 5 milyona ulaştı. Bu başarıyı firma Twitter üzerinden fiziksel ve dijital kopyaların toplamında tam 5 milyon satış rakamını yakaladığını belirtti.

Firma ayrıca araştırma verilerini de paylaştı. Hedeflenen fiziksel kopya satış hedeflerinin çok altında kaldığını belirtti. Bu durumun nedenin ise Covid-19 salgını olduğunu ancak bu pandeminin dijital satışlarını artırdığını hedeflerinin bir sonraki süreçte bu satış rakamlarının üstüne çıkmak olduğunu söyledi.

1997 yılında çıkan oyunun bir tekrardan yapımı. Esasında kendisi amacıyla "bir tekrardan yapımın ilk bölümü" demek daha doğru olabilir. Bunun nedeni, Square Enix, orijinal Final Fantasy VII oyunu parçalara bölerek tekrardan yapacaklarını açıklamışlardı.

Yakaladığı büyük satış başarısıyla Square Enix'in en başarılı yapımlarından birisi durumuna gelen Final Fantasy VII Remake, 2021 yılında bilgisayarlarda da oynanabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.