Hava Durumu

Finalzede Timsah

Yeşil Beyazlı takım 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’la oynadığı ve kaybettiği Süper Kupa finaliyle birlikte bugüne kadar kritik maçları kazanamamasıyla dikkat çekti. Bursaspor son olarak yine Galatasaray’a kupa hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 07:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 07:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Finalzede Timsah
2009-2010 sezonunda yaşanan şampiyonluğun ardından ligde ve kupada istikrarlı sonuçlara imza atan ancak iş son maça kaldığında sonuca ulaşamayan Bursaspor, bu geleneğini sürdürdü. Son olarak Ankara’da Galatasaray’la oynanan Süper Kupa maçını kaybeden Yeşil Beyazlı takım tam bir ‘finalzede’ oldu. Şampiyon olduktan sonra ilk olarak Trabzonspor’la Süper Kupa mücadelesi veren ve maçtan 3-0 yenik ayrılan Timsah, daha sonra da bu talihsizliğini bir türlü maziye gömemedi.

DRAMATİK SON

2011-2012 yılında UEFA Avrupa Ligi Play-Off karşılaşmasında Anderlecht’e elenen Bursaspor, sezon sonunda da Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’ye 4-0 yenilmiş ve çok yaklaştığı kupaya yine kavuşamamıştı. 2012-2013 sezonunda da yine UEFA Avrupa Ligi Play-Off’una çıkan Timsah, bu kez de Twente’ye 3-1’in rövanşında 4-1 yenilerek dramatik bir sonla Avrupa’ya veda etmişti. Yeşil Beyazlı takım bir sonraki sene de Avrupa kupalarına katılmayı başardı ama daha ilk turdan veda etti.

4 FİNAL GİTTİ

Vojvodina’yla karşılaşan Yeşil Beyazlı takım deplasmanda 2-2 berabere kaldığı rakibine evinde 3-0 mağlup olarak yine telafisi olmayan, final niteliği taşıyan karşılaşmada hüsrana uğradı. Bursaspor aynı sezon Türkiye Kupası yarı finalinde de Galatasaray’a boyun eğdi. En büyük talihsizliği ise geçtiğimiz sezon yaşadı. Önce UEFA Avrupa Ligi 2’inci Ön Eleme Turu’nda Chikhura Sachkhere’ye elenen, ardından Konyaspor’u yenemeyerek 4’üncülüğü elinin tersiyle iten Bursaspor, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı da Galatasaray’a kaptırarak taraftarına büyük üzüntü yaşattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.