Hava Durumu

Fitch'ten flaş Bank Asya açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Banka Asya'nın TMSF'ye devredilmesine yönelik flaş bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2015 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fitch'ten flaş Bank Asya açıklaması
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bank asya'nın ASYAB.IS Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesinin bankacılık sektörüne etkisinin sınırlı olacağını belirtti.

Fitch tarafından bugün yayımlanan raporda Bank Asya'nın pazar payının yüzde 1 civarında olmasına rağmen sorunların ortaya çıktığı 2014'te Türkiye'nin en büyük katılım bankası olduğuna dikkat çekerek, "Bank Asya'nın kontrolünün TMSF'ye devrinin bankacılık sektörü geneli ve katılım bankaları özelinde belirgin etki yaratmasını beklemiyoruz" denildi.

Raporda ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Bank Asya hisselerine el koymasının siyasi bir gerekçeden kaynaklanması halinde bu durumun Türkiye'ye olan yatırımcı güvenini olumsuz etkileyebileceği belirtilerek, "Türkiye'de bankacılık sektörünün genel olarak iyi yönetildiğini ve BDDK'nın görece güçlü bir düzenleyici kurum olduğunu düşünüyoruz. Ancak BDDK'nın (Bank) Asya'ya müdahalesinin bankaya yönelik siyasi bir amaç sonucu gerçekleştiği gibi bir algı oluşabilir ve bankanın başına gelenler yatırımcıların Türkiye'ye güveni ve BDDK'nın bağımsızlığı konusunda orta derecede olumsuz bir etki yaratabilir" denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.