Hava Durumu

Fizik tedavide virüs önlemleri

Sağlık Bakanlığı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri için koronavirüs önlemlerini güncelledi. Merkezlere gönderilen tedbir listesinde, "Hizmet verilen hasta sayısı azaltılsın, acil ve zorunlu olanlar dışındaki tedaviler ertelensin" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fizik tedavide virüs önlemleri

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde koronavirüs önlemleri güncellendi. Sağlık Bakanlığı enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine bir dizi yeni tedbir listesini duyurdu.

Buna göre, merkezlerde hizmet verilen hasta sayısı azaltılacak, acil ve zorunlu tedaviler dışındakiler ertelenecek. Acil ve zorunlu tedavi gören hastaların ateş öksürük nefes darlığı gibi semptomları olup olmadığı sorgulanacak, acil olmayan her durum için öneriler ev programı olarak verilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın "Hasta yönetimi ve sağlık çalışanı" başlıklı tedbirleri arasında kesin ya da olası Kovid-19 hastasının fizik tedavi hizmetlerinin ertelenmesi de not edildi. Tedbirler kapsamında, sağlık çalışanı açısından merkezde çalışan sayısının azaltılması gerektiği belirtildi.

Hastalığın ağır seyrettiği 60 yaş ve üstündekilerle, diyabet, kronik kardiyovasküler sistem ve akciğer hastalığı, hipertansiyon ve kanser hikayesi bulunan personelin mümkünse çalıştırılmaması önerildi. Sağlık çalışanlarına koruyucu önlük, gözlük maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman hazır bulundurulmalı denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.