Hava Durumu

Flaş açıklama: Kritik örüşme her an olabilir

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında yapılmasın beklenen görüşmenin her an olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş açıklama: Kritik örüşme her an olabilir

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş AK Parti ile MHP arasında devam eden ittifak görüşmeleri ile ilgili açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında yapılmasın beklenen görüşmenin her an olabileceğini söyledi. Kurtulmuş açıklamalarının devamında da "Çalışmada gelinen aşama genel başkanlara arz edilecek" dedi.

A Haber'e canllı yayına katılan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CEMALKAŞIKÇI CİNAYETİ HAKKINDA

Bu cinayetin başlangıcından itibaren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı son derece şeffaf ve hassas bir şekilde inceledi. Bu iki kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Demek ki önemli bilgi ve bulgular var. Biz bu meselenin takipçisiyiz. Bizim için insani bir meseledir. İstanbul'da yaşanan bu olayda adı geçen isimler vardır. Aynı şekilde ABD'nin de gündeminde bu konu. Bugün alınmış bir kararın çok önemli hukuki bir adım olduğunu düşünüyorum. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN?

Her iki partinin de genel başkan yardımcıları hangi adımlar atılabilir onun çalışmasını yaptılar. Çalışma sonrası elde edilecek kararlar da genel başkanlara iletilecektir. İki liderin görüşmesi her an olabilir. Dolayısıyla teknik çalışmaların hangi aşamaya geldiği belli olduktan sonra görüşme gerçekleşecektir. Cumhur İttifakında siyasi irade ve kararlılık vardır. Milletin gönlüne yerleşmiş olan bir ittifaktır. Teröre, FETÖ'ye ve ekonomik saldırılara karşı koyan bir ittifaktır. Her iki taraf da bu ittifakı önemsediğini söylemleriyle ortaya koyuyor. Bunu istemeyenler ve mani olmak isteyenler olabilir. Yerel ittifakta da beraber çalışmak için gerekli görüşmeler yapıldı. Ortada bir pazarlık meselesi de söz konusu değildir. Milletimizin lehine olacak kararları almaya çalışıyoruz. Bu ittifak bir pazarlık ittifakı değildir.

BÜYÜKŞEHİRLERDE İŞ BİRLİĞİ NASIL OLACAK?

Mutabakat kesinleşmeden karşılıklı fedakarlık gündeme gelebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.