Hava Durumu

Flaş! Gül - Erdoğan görüşmesi ertelendi

Üç Bakan'ın istifasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam Çankaya Köşkü'ne giderek, uzun zamandır konuşulan kabine değişikliğini yapması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı-Başbakan görüşmesi gerçekleşmedi. Abdullah Gül akşam saatlerinde Köşk'ten ayrılarak Cumhurbaşkanı Konutu'na geçti.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş! Gül - Erdoğan görüşmesi ertelendi

Başbakan Erdoğan'ın saat 17 için randevu aldığı ve yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacağı haberleri de sızdı.

Ancak 17'de beklenen buluşma gerçekleşmedi.

Ankara kulislerinde, kabine değişikliğinin gecikmesi ise, rüşvet ve yolsuzluk skandalının ikinci dalgasına bağlandı.

Tam Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinin beklendiği saatlerde, hem Ankara, hem de İstanbul Başsavcılıklarından ayrı ayrı açıklamalar geldi. Ankara Başsavcılığı TCDD'ye yönelik bir soruşturma olduğunu doğrularken, İstanbul Başsavcılığı'nın açıklaması ise yürüyen soruşturmaların, ilgili kişilere sızdırılması konusunda oldu.

Kulislere ise, ikinci dalga operasyon hazırlığı yapıldığı bilgileri yayıldı.
Aynı saatlerde, Ak Parti'yi sarsan beklenmedik bir de istifa yaşandı; İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin de, çok sert ifadelerle son dönemdeki operasyonlara hükümetin yaklaşımını eleştiren bir dilekçe ile, partisinden istifa etti.

Ankara, ikinci dalga operasyon olasılığı ve başsavcılıklardan gelen açıklamaları ve Şahin'in istifasını, bunun arkasının gelip gelmeyeceğini tartışırken, Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın beklenen buluşması da gerçekleşmedi.
 
KÖŞK: CUMHURBAŞKANI KONUTUNA GEÇTİ
 
Saat 19.15'te Çankaya Köşkü yeniden hareketlendi. Ancak beklenenin aksine, hareketlilik "giriş" yani Başbakan'ın Köşk'e çıkması için değil, "çıkış", yani Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'ten ayrılması konusunda oldu. Gül, Köşk'ten çıkarak, biraz aşağıdaki Resmi Konutu'na geçti. Gül'ün Köşk'ten ayrılması ile, kabine değişikliğinin yarına kalabileceği yorumları yapıldı.
 
İKİ BİNA YAN YANA
 
Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Başbakan'ın halen çalışmaya devam ettiği Başbakanlık Resmi Konutu ile Gül'ün ikamet ettiği, eski Dışişleri, şimdiki Cumhurbaşkanlığı konutu birbirine çok yakın.
Hatta Başbakan'ın bulunduğu Başbakanlık resmi konutu ile Cumhurbaşkanlığı konutu, birbirine bitişik durumda.

Gül ve Başbakan Erdoğan, konum olarak bu kadar yakın yerlerde olduklarından, akşam ilerleyen saatlerde bir araya gelme ihtimalleri Ankara'daki siyaset çevrelerinde "az da olsa ihtimal" olarak nitelendiriliyor.
 
SABAH ATANMA OLMAZSA, İÇİŞLERİ BAKANSIZ MGK

 
Akşam geç saatlerde kabine değişikliği için Gül ve Erdoğan'ın bir araya gelmemesi halinde ise, Türkiye'nin yakın tarihinde bir ilk yaşanabilir.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, hem de Erdoğan'ın yarınki ortak programı Milli Güvenlik Kurulu toplantısı.
MGK'nın doğal üyeleri arasında, İçişleri Bakanı da bulunuyor. Ancak bugün istifa eden İçişleri Bakanı'nın yerine bu akşam geç saatlerde ya da en geç yarın sabah atama yapılmazsa, MGK İçişleri Bakanı'nın katılımı olmadan toplanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.