Hava Durumu

Floyd gösterilerinin boyutu ortaya çıktı!

Minneapolis'te gözaltına alınırken polisin orantısız şiddetine maruz kalan George Floyd'un ölümü sonrasında ülkenin farklı şehir ve eyaletlerine yayılan protesto gösterilerinin büyüklüğünü gözler önüne seren bir rakam ortaya çıktı. Yetkililer bir haftayı aşkın bir süredir devam eden gösterilerde binlerce insanın gözaltına alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Floyd gösterilerinin boyutu ortaya çıktı!

Amerika merkezli haber ajansı Associated Press, bir haftayı aşkın bir süredir devam eden protesto gösterilerinde 10 binden fazla insanın gözaltına alındığını duyurdu.

Ajans, elde edilen verilere dayandırdığı haberinde gözaltı işlemlerinin en çok yapıldığı kentin Los Angeles olduğunu aktarırken, New York, Dallas ve Philadelphia'da da çok sayıda insanın gözaltına alındığının altını çizdi. Los Angeles'ta yaklaşık 2500 insanın gözaltına alındığı açıklanırken New York'ta bu sayının yaklaşık 2000 olduğu belirtildi.

YAĞMA ORANI DÜŞÜK

Ülke genelinde geçen hafta pazartesi gününden beri devam eden ve zaman zaman çatışmaya dönen gösterilerde gözaltına alınanların yaklaşık dörtte birinin Los Angeles'ta olduğu belirtildi. Los Angeles Emniyet Amiri Michael Moore, salı günü toplu şekilde gözaltına alınan 2500 insanın çoğunlukla basit suçlamalarla gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltı sebepleri olarak ise sokağa çıkma yasağının ihlal edilmesi ve kamu düzenini bozma suçlamaları öne çıkarken yüzlerce insanın da yağma ve soygundan gözaltına alındığı aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.