Hava Durumu

Ford Otosan'dan Bursa Otomotiv Lisesi'ne büyük destek

Ford Otosan , Ford Trucks bayisi Erdeğer Motorlu Araçlar AŞ., aracılığıyla Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne araç bağışı yaptı. Otomotiv Lisesi öğrencileri bu bağış sayesinde sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından izleme olanağı bulacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ford Otosan'dan Bursa Otomotiv Lisesi'ne büyük destek

Ford Otosan ,Ford Trucks bayisi Erdeğer Motorlu Araçlar AŞ. aracılığıyla Ford Otosan Eğitime Destek Projesi kapsamında, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir adet Ford Custom araç bağışladı. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde aracın devir teslim töreni yapıldı.

'DANIŞMA KURULLARI OLUŞTURULMALI'

Törende ilk sözü alan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Bulut, mesleki eğitimin önemine değinerek, "Bir ülkenin kalkınması ve yarınlarının inşasından en büyük destek sanayi-okul işbirliğidir. Bizim yetiştirdiğimiz nesiller sizler tarafından istihdam edilecek. Bu iş birliğinin artırılması için mesleki okullarda danışma kurulları oluşturulmasını öneriyoruz" dedi.

Erdeğer ve Ford Otosan'a teşekkür eden Bulut, "Bu sayede öğrencilerimiz yeni teknolojileri atölye ortamında tanıyacak, yarın sanayide görev aldığında da yabancılık çekmeyecek" diye konuştu.

Törende konuşan Erdeğer Motorlu Araçlar AŞ. Genel Müdürü Tunç Ertaş da şunları söyledi:

'KÖPRÜ GÖREVİ GÖRDÜK'

"Okul müdürümüz ideallerini çok iyi anlattı, biz de sektörde hissettiğimiz yetişmiş eleman sıkıntısını anlattık. Bu birliktelik bizi bugüne getirdi. Biz Erdeğer olarak sadece köprü görevi gördük. Yunus Bey'in ve Ford Otosan'ın katkısıyla bugün buradayız."

'ERDEĞER'İN KATKISIYLA ULAŞTIK'

Ford Otosan Eğitim biriminden Ali Kuzu da Türkiye genelinde toplam 71 araç dağıtımı yapacaklarını belirterek, "Erdeğer'in katkısıyla bu okula da ulaşmış olduk. Meslek lisesi memleket meselesi projesinde gönülden çalışıyoruz. İstiyoruz ki yeni nesiller bu araç üzerinde, yeni teknolojilerle çalışsın" dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selami Güllülü de Erdeğer'e katkılarından ötürü teşekkür etti.

Törene Erdeğer ve Ford Otosan yetkilileri, Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) yetkilileri, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği temsilcileri katıldı.

Törenin sonunda Erdeğer Motorlu Araçlar AŞ. ve Ford Otosan'a teşekkür plaketi sunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.