Hava Durumu

Fotoğraflarla analiz yapabilen mobil uygulama: Kediniz mutlu mu?

Artık kedi sahiplerinin, tüylü dostlarını fotoğraflamak için iyi bir sebebi var. Çekilen fotoğraflarlarla, kedilerin mutlu olup olmadığı anlaşılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2021 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fotoğraflarla analiz yapabilen mobil uygulama: Kediniz mutlu mu?

Kanadalı bir hayvan sağlığı teknolojisi şirketi Sylvester.ai, kedilerin acı çekip çekmediklerini, ya da mutlu olup olmadıklarını anlayabilmek için cep telefonu kamerasını kullanan bir uygulama geliştirdi.

'Tably' isimli uygulama, kedinin stres altında olup olmadığını analiz etmek için cep telefonuyla çekilen fotoğraflarda kedinin baş ve kulak konumunu, göz kısıklığını, burun gerginliğini ve bıyık hareketlerini inceleyerek sahibine hayvanın mutlu ya da stres altında olduğunu söyleyebiliyor.

​2019'da yapılan ve Scientific Reports dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, kedilerin yüz ifadelerine yansıyan durumlar, hayvanların acı çekip çekmediklerini anlamak için geçerli ve güvenilir bir veri sunuyor.

Sylvester.ai'nin kurucusu Miche Priest, "Uygulama, kedi sahiplerinin hayvanın acı çekip çekmediğini bilmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Uygulamanın algoritmalarının geliştirildiği, Kanada'daki Wild Rose Kedi Kliniği'nde görev yapan Doktor Liz Ruelle, Sylvester.ai'nin ayrıca genç veterinerlere de yeteneklerini geliştirmeleri için yardımcı olabileceğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.