Hava Durumu

Fransa'da 'Daltonlar' tedirginliği! Her yerdeler...

Fransa'da, arkadaşlarının klip çekimi sırasında motosikletle tehlikeli sahneler sergilediği gerekçesiyle tutuklanmasını protesto eden bir grup rapçinin, yüzleri maskeli ve "Dalton Kardeşler" kostümlü eylemleri yetkilileri tedirgin ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2021 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransa'da 'Daltonlar' tedirginliği! Her yerdeler...

Lyon kentinde, rapçilerden oluşan bir grup, ağustostaki klip çekimi sırasında motosikletli sahnelerinde "Trafik kurallarını hiçe saydığı ve paniğe neden olduğu" gerekçesiyle 9 ay hapse mahkum edilen "Many-GT" lakaplı Mehdi Fiad isimli rap şarkıcısının serbest bırakılması için birkaç aydır sarı çizgili elbiselerle motosikletli eylemler düzenliyor.

Red Kit çizgi filmindeki Dalton kardeşlere benzer kostümler giyerek caddelerde motosikletleriyle "taşkınlık" yapan grup, yer yer futbol maçlarında kostümleriyle sahaya dalıyor, bazen de hapishaneler dahil resmi binaların duvarlarına tırmanıyor.

YETKİLİLER TEDİRGİN

Lyon başta olmak üzere Fransa'daki yetkilileri tedirgin eden "Daltonlar", eylemlerini sonlandırmak için arkadaşları Many-GT'nin serbest bırakılmasını şart koşuyor.



Son olarak internette yayılan görüntülerde kentteki Lyon-Corbas Hapishanesinin duvarına ve üzerindeki metal tellere tırmanan bir gösterici "Dalton"un, önce bağırdığı, sonra da duvardan atlayıp motoruyla oradan uzaklaştığı görülüyor.

Lyon'da 4 Kasım'daki Olimpik Lyon ve Sparta Prague karşılaşmasının devam ettiği sırada, iki genç "Dalton", sahaya fırlayarak turlar atmış ve maçın bir süreliğine durmasına neden olmuştu.
Fransız polisi "Daltonlar"dan bazılarını teşhis etse de eylemlere katılan bazıları ise hala aranıyor.

Fransa'da Twitter'da zaman zaman "trend topic" olan "Daltonlar"ın, Lyon'daki bir sonraki hamleleri merak konusu oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.