Hava Durumu

Fransa'da öğretmen cinayetinde üç gözaltı daha

Fransa'da 16 Ekim'de öldürülen ortaokul öğretmeninin katil zanlısıyla teması bulunan üç kişi daha gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2020 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fransa'da öğretmen cinayetinde üç gözaltı daha

Fransız basınının yargı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, katil zanlısı Rus-Çeçen kökenli kişiyle irtibatları bulunduğu gerekçesiyle 18 yaşında 2 erkek, 17 yaşında 1 kadın, sorgu hakiminin isteğiyle salı günü gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin, terörist eyleme iştirak etmek suçlamasıyla bugün tutuklanmaları bekleniyor.

Öğretmenin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, şu ana kadar 6 kişiye "terör cinayetine suç ortaklığı" yapma suçlaması yöneltildi.

Paty'yi anma etkinliklerine bakanlık müdahalesi

Diğer yandan, Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, öldürülen öğretmen Paty için pazartesi sabah tüm eğitim kurumlarında düzenlenen 1 dakikalık saygı duruşu sırasında yaklaşık 400 ihlal olduğunu bunların bazıları için disiplin soruşturması, bazıları içinse cezai soruşturma açıldığını belirtti.

Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim'de bir öğretmen başı kesilerek öldürülmüştü. Fransız yetkililer, zanlının cesedin yakınlarında elinde bıçakla görüldüğünü ve kaçtıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Ortaokulda görevli tarih öğretmeni Samuel Paty'in öldürülmeden birkaç gün önce Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatür gösterdiği ve velilerin buna tepkide bulunduğu kaydedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.